Målkalas när Kalmar slog Hanhals

Tre matcher i den södra serien kompletterar den 19:de omgången under söndagen.

Vimmerby – Kallinge/Ronneby 1-2

Det var en bra match som spelades i Vimmerby ishall under söndagen, serieledande Vimmerby tog emot KRIF som jagar en plats i Allettan.
Den första perioden var jämn men inget av lagen lyckades förvalta sina målchanser utan publiken i ishallen fick istället vänta till mittperioden för att se mål.
I den andra perioden var det Kallinge/Ronneby som tog ledningen i matchen. Marcus Karlström satte ledningsmålet i powerplay efter drygt fem och en halv minut och när de fick ett nytt powerplay kom även 0-2 genom Stefan Söder.
Även Vimmerby fick chansen att spela powerplay under perioden men Oscar Malm stod i vägen och tog hand om de puckarna som gick fram till han.
Vimmerby skulle dock lyckas reducera i början av den tredje perioden genom Måns Carlsson men närmre än så kom aldrig Vimmerby som ändå behåller serieledningen.

Troja-Ljungby – Kristianstad 4-3 (straffar)

I Ljungby Arena möttes två lag som båda vill ta sig till Allettan och de bjöd på en sevärd ishockeymatch inför drygt 1500 personer.
Gästerna öppnade starkt och tog ledningen i matchen efter en dryg minut genom Herman Hansson.
Två minuter senare var det dock kvitterat. Hampus Andreen överlistade Joel Gistedt och efter den inledande perioden var ställningen 1-1.
I den andra perioden var det återigen gästerna som tog ledningen i matchen.
Malte Sjögren hittade en lucka hos Wictor Ragnewall och såg till att gästerna kunde gå till pausvila i ledning.
Men i den tredje perioden var det Troja-Ljungby som inledde bäst och kvitterade efter 40 sekunders spel genom Johan Lindholm.
Kristianstad tog dock ledningen på nytt när det återstod drygt sex minuter genom Tony Pappila.
Då kändes det som att Kristianstad skulle få med sig tre blytung poäng från matchen men med fem sekunder kvar av ordinarie matchtid kvitterade Mikael Roslund och tog matchen till förlängning.
Den blev mållös och i straffläggningen var det bara Alexander Edström som lyckades göra mål på sin straff och Troja-Ljungby tog därmed bonuspoängen.

Kalmar – Hanhals 7-5

I Kalmar var gästande Hanhals ute efter att få med sig tre viktiga poäng i kampen om att nå Allettan.
Men det var Kalmar som tog ledningen i matchen, Kim Runermark satte sitt sjunde mål för säsongen efter knappt två minuter och gav KHC ledningen.
Men Hanhals jobbade sig in i matchen och Ludvig Rantanen kvitterade efter drygt åtta minuters spel.
I den andra perioden gjorde Kalmar ett ryck i matchen och många trodde nog att de avgjort tillställningen.
Ludvig Martinsson satte 2-1 efter knappt två minuter, Sebastian Ottosson ökade på två minuter senare och Oliver Styf satte 4-1 efter 7.37.
Ludvig Rantanen reducerade i slutminuten av perioden och det skiljde två puckar i paus.
I den tredje perioden var det Hanhals som inledde bäst och Robin Carlsson reducerade på straffslag efter tre minuter och 28 sekunder senare hade han även kvitterat till 4-4.
När sedan Mathias Elfström gav Hanhals ledningen med 4-5 efter tio minuters spel såg det ut som att Hanhals skulle få med sig samtliga poäng från Kalmar.
Men Linus Dahlstedt ville annorlunda och kvitterade efter knappt tolv minuters spel.
När det återstod två minuter av matchen var Kalmar återigen i ledningen i matchen. Kim Runermark satte sitt andra mål för kvällen och hans åttonde i grundserien.
Hanhals plockade ut sin målvakt, Arvid Söderblom, när det återstod en dryg minut att spela men det gick som det brukar och Jesper Sellin kunde skicka in slutresultatet i den tomma kassen och ge Kalmar tre poäng.

Med tre omgångar kvar att spela är det fortfarande inget lag som är helt klart för Allettan från den södra serien.
Däremot är det klart att Helsingborg, Halmstad och Tyringe kommer att få spela fortsättningsserien efter jul.