Målrika söndagsmatcher i östra serien

Väsby-Sollentuna 6-3 (2-0, 2-3, 2-0)

Razmuz Waxin-Engback gav hemmalaget ledningen efter 4.50 och med bara två sekunder kvar kunde Christoffer Gozzi öka på till 2-0 och trots en spelmässigt jämn period var det Väsby som kunde åka ut med en tvåmålsledning. I den andra perioden gjorde Nick Hedemyr 3-0 tidigt innan Sollentuna vaknade till liv. 3-1 och 3-2 från Elias Lindskog innan Niklas Larsson kvitterade till 3-3. Men när Sollentunas Daniel Nordström åkte på ett matchstraff i slutet av perioden kunde Väsby ta tillbaka ledningen genom Nick Hedemyr. Mer skulle det komma från Hedemyrs klubba när han efter 16.45 in i den tredje perioden gjorde 5-3 och därmed hattrick. Christoffer Gozzi avslutade målskyttet med att göra sitt andra mål i öppen kasse.

Nyköping-Hudiksvall 4-6 (2-2, 2-0, 0-4)

Efter en spelmässigt jämn period med två mål vardera, Lucas Byhlin och Simon Löf för Hudi

ksvall samt Simon Rodling och Johan Mörnsjö för Nyköping, gav Mathias Hellgren hemmalaget ledningen tidigt i den andra perioden. Nyköping tog över spelet och samme Hellgren gjorde 4-2 innan perioden var över. Tankarna om att Nyköping skulle bli det första laget att vinna över Hudiksvall började att snurra i mångas huvuden. Men inte i Hudiksvalls. I tredje kom man ut som ett annat lag och vänder 4-2 till 4-6. Anton Hammargård, Linus Karlsson, Sebastian Manberg och Sebastian Fakt målskyttar. Stark upphämtning av Hudiksvall som plockade 19:e raka segern.

Huddinge-Trångsund 6-0 (2-0, 2-0, 2-0)

Inget snack om saken när Huddinge körde över Trångsund. Felix Fjällkeborn gav laget ledningen tidigt för att sedan se Andreas Maier göra 2-0. Fredrik Renström och Anton Kalte kunde sedan göra 3-0 och 4-0 och spänningen inför den tredje perioden fanns inte där. Felix Fjällkeborn och Fredrik Renström gör i tredje ett varsitt mål och blir därmed tvåmålsskyttar.

Enköping-Segeltorp 5-3 (3-0, 0-1, 2-2)

Den mest intressanta matchen på förhand såg ut att bli en lätt match för Enköping efter den första perioden. Efter Andreas Lindquist, Simon Cederborg-Nilsson och Jesper Bärgårds mål så hade hemmalaget en 3-0 ledning inför andra perioden. Där spelade Segeltorp upp sig och fick också in en reducering genom Gustav Björklund. Men när Enköpings Niklas Rigelius satte 4-1 i den tredje perioden kändes poäng en bit bort för Segeltorp. Man kom dock tillbaka starkt och gör både 4-2 och 4-3 genom Marcus Lissäng och Dennis Nordström. Närmare kom man däremot inte, Niklas Rigelius satte spiken i kistan med att göra 5-3 med 11 sekunder kvar. Viktiga poäng för Enköping som nu är sju poäng före sexan Segeltorp och sjuan Vallentuna i kampen om en AllEttanplats.