Stark vändning bakom ny seger

I säsongens nittonde match var Hudik Hockey riktigt illa ute. Hemmalaget Nyköping var i ledning med 4–2 inför slutperioden, men fyra raka HHC-mål gav en ny seger.

– Speeden var inte riktigt där i dag, men vi gör en väldigt bra sista period och det är starkt att vinna den med 4–0 mot ett så pass bra lag som Nyköping, sa tränaren Lars ”Lillis” Lövblom efter 6–4-segern.

4–6 (2–2, 2–0, 0–4) är de siffror som matas in i statistikboken efter den här matchen, en match som innebar nittonde raka segern för Hudik Hockey.

Seriesegern säkrades i onsdags i matchen mot Enköping, och nog kändes det som att det var ett gäng mätta HHC-spelare i den här matchen. Man inledde visserligen bra och #47 Lucas Byhlin skickade in ledningsmålet efter 4.08, men Nyköping kom tillbaka och kunde kvittera när HHC missade markeringen på Simon Rodling som helt fri med #1 Magnus Åkerlund inte gjorde

något misstag.

Sedan bjöds publiken i Rosvallas Stora Hall på matchens delikatess när #13 Simon Löf helt på egen hand gjorde 2–1 för HHC. Men det blev en ny kvittering då Johan Mörnsjö petade in 2–2 i power play i slutet av perioden.

– Första perioden är ändå helt okej från vår sida, men i andra är vi tvåa på varenda puck och vi förlorade i stort sett varje duell, sa ”Lillis” Lövblom.

Andra perioden blev en trist historia med HHC-ögon sett. Den bjöd på två mål, både från Mathias Hellgrens klubba, det första redan efter 43 sekunder och det andra i ett nytt power play-läge efter 7.26.
I det läget var säsongens första förlust riktigt nära.

– Vi kom undan med blotta förskräckelsen där, sa ”Lillis” Lövblom. Men så kom en stark slutperiod.

Det kom ett tidigt reduceringsmål signerat #39 Anton Hammargård som gjorde att HHC hade häng igen. Efter att laget haft en puck i stolpen kom två snabba mål och 3–4 blev 5–4.

Först kvitterade #91 Linus Karlsson och bara 26 sekunder senare var Hudik i ledningen på nytt sedan #11 Sebastian Manberg utnyttjat en kontring och skrinnat i från Nyköpings försvar.

Hemmalaget försökte rädda en poäng genom att plocka ut målvakten Otto Bäcklin på slutet, men det resulterade bara i att #28 Sebastian Fakt kunde fastställa 4–6 i öppen kasse.

– Starkt att kunna vinna trots att vi inte alls spelar på topp, sa ”Lillis” Lövblom.

– Kul också att se grabbar som Anton Hammargård och Linus Karlsson ta chansen när vi gick ner på tre femmor i sista perioden.

Tre matcher återstår innan vi vet om Hudik Hockey går igenom serien utan förlust. Närmast på programmet står tabelljumbon Hanviken hemma på onsdag, följt av ny hemmamatch på söndag mot Huddinge innan det hela avslutas med bortamatch mot Sollentuna.

Skribent: Christer Stridh