Piteå tog revansch på Vännäs och säkrade seriesegern

Piteå fick en snabb möjlighet till revansch på Vännäs efter förra veckans förlust när man under tisdagen reste till Västerbotten för match mot ett formstarkt hemmalag.

Norrbottningarna tog kommandot i matchen tämligen omgående men det var Vännäs som tog ledningen genom Preston Ames drygt halvvägs in i den första perioden. Orättvist sett till matchbilden kan tyckas och kvitteringen skulle inte dröja. 30 sekunder efter Vännäs ledningsmål hade Viktor Nilsson utjämnat till 1-1, ett resultat som stod sig perioden ut.

Andra perioden var den första lik med stort spelövertag för Piteå. Vännäs stred tappert och David Lindgren storspelade i kassen men med drygt två minuter kvar av perioden satte Erik Wikgren 1-2 i powerplay och ledningen var knappast orättvis. Skottstatistiken efter två perioden var förkrossande 7-42 i bortalagets favör och utan Lindgren i Vännäskassen hade nog siffrorna varit större.

Spelet skulle jämna ut sig en aning i avslutningsperioden och när Marcus Sandström tidigt i perioden satte 1-3 kändes matchen avgjord. En snabb reducering av Vännäs skapade dock nerv i matchen under resten av perioden med Piteå kunde hålla ut och vinna med 2-3. I och med segern säkrade Piteå seriesegern och firar jul som bästa grundserielag i Hockeyettan Norra.

 

 

//Marcus Malmsten