Vimmerby nollade Troja-Ljungby när Kristianstad nollade Mörrum

Den södra serien bjöd på fyra matcher under onsdagskvällen.

Vimmerby – Troja-Ljungby 3-0

Serieledande Vimmerby tog emot Troja-Ljungby i ett toppmöte och det blev en jämn tillställning spelmässigt, men där hemmalaget var strået tyngre och malde ned sina motståndare.
1-0 kom i den första perioden när Anton Carlsson blev framspelad av Måns Carlsson och Ludvig Jardeskog i numerärt underläge.
I den andra perioden växlade hemmalaget upp ytterligare och Troja-Ljungby fick inrikta sig på att försvara sin kasse och se till att inte siffrorna rann iväg.
Vimmerby gjorde två mål under mittperioden, båda i slutet av den.
Hampus Harlestam efter 17.55 och Mathias Wigley efter exakt 19 minuters spel.
Den tredje perioden blev mer eller mindre en transportsträcka, Vimmerby jagade inte fler mål men skapade ändå de hetaste chanserna i perioden och var närmast att göra en kasse i perioden.
Men matchen slutade 3-0 och Vimmerby har därmed fyra poäng ned till Kallinge/Ronneby som tog över andraplatsen i serien efter kvällens omgång.

Halmstad – Hanhals 2-4

Hanhals jagar en plats i Allettan efter jul och visade med en gång att laget tänkte ge allt för att få med sig tre poäng från Halmstad denna kvällen.
Redan efter 18 sekunders spel satte Robin Carlsson 0-1 för gästerna.
Halmstad kom dock tillbaka halvvägs in i den första perioden och kvitterade genom Hugo Klippfors efter knappt tolv minuters spel.
I den andra akten öppnade Hanhals återigen starkt och efter knappt fyra minuter hade Ludvig Rantanen givit gästerna ledningen på nytt.
Det tog fyra och en halv minut, sedan hade Hugo Klippfors slagit till igen och kvitterat ytterligare en gång i matchen.
Men när Hanhals fick chansen att spela med en man mer på isen satte Adam Willig 2-3 för gästerna och då återstod det två minuter av mittperioden.
I den sista akten försökte Halmstad komma tillbaka men Hanhals spelade smart och släppte inte in sina motståndare på kassen. Istället såg de till att Halmstad drog på sig en utvisning och då kunde Pontus Andreasson skicka in slutresultatet till 2-4 för Hanhals som därmed går upp på Allettan-plats, en poäng före Nybro och två före HC Dalen. Dock med en match mer spelad.

Kristianstad – Mörrum 3-0

Kristianstad gjorde vad som förväntades av dem under onsdagskvällen och besegrade Mörrum. Men det satt långt inne, laget hade förtvivlat svårt att göra mål på alla sina chanser och efter den inledande perioden var ställningen 0-0 trots stor Kristianstad-dominans.
Istället kom ledningsmålet i powerplay, drygt fyra minuter in i den andra perioden när Victor Laz överlistade Sebastian Ericsson i gästernas kasse.
Det skulle även bli 2-0 i mittperioden efter att Malte Sjögren hittat nätet efter knappt 18 minuters spel.
I den tredje perioden kontrollerade Kristianstad händelserna på isen och när Mörrum plockade ut Ericsson ur kassen med knappt tre minuter kvar att spela skickade Johan Lundgren in slutresultatet 3-0 i tom kasse.
Kristianstad placerar sig därmed på tredje plats i tabellen och har fem poäng ned till Nybro på fel sida strecket, Nybro har dock en match mindre spelad.

Kallinge/Ronneby – Kalmar 4-2

Kalmar åkte till Kallinge med en comebackande Kenny Bradford och en debuterande Andreas Holmqvist under onsdagen men det hjälpte inte den här kvällen.
Kim Runermark gav Kalmar ledningen efter knappt sju minuter men KRIF Skulle komma tillbaka och vända på matchen innan perioden var över.
Daniel Andersson kvitterade i powerplay efter elva minuters spel och i numerärt underläge satte Karl Olofsson 2-1 för Kallinge/Ronneby efter en knapp kvart.
I mittperioden kom även 3-1 för hemmalaget när Alexander Heiver skickade in pucken i nätet bakom Robert Hestmann.
Kalmar fick kontakt en bit in i den tredje perioden när Oliver Styf reducerade till 3-2 men med fem minuter kvar att spela satte Albin Storm 4-2 för Kallinge/Ronneby och säkrade de tre poängen till KRIF.
För Kalmars del kan de nog ställa in sig på att spela vårserien efter jul, laget har sex poäng upp till Allettan med sex poäng kvar att spela om, samtidigt som sexan Nybro och sjuan Dalen har en match mindre spelad.