Sent avgörande mot bottenlaget

Tre nya poäng – och efter 20 matcher är därmed förlustnollan fortfarande ospräckt – är väl ungefär det bästa man kan säga om HHC:s match mot Hanviken.

HHC spände inte ens musklerna och passade lägligt på att göra säsongens sämsta insats när seriens absoluta bottenlag gästade Glysishallen.

Till saken hör också att matchen siffermässigt inte var avgjord förrän 30 sekunder före full tid när #15 Adam Seydlitz bara behövde raka pucken in i tomt mål på passningen från #28 Sebastian Fakt när Hanviken tog sista chansen och spelade utan målvakt i ett fåfängt försök att knipa en sensationell poäng.

3-1 (1-0, 1-1, 1-0) är siffror som varken spelarna, tränarna eller publiken kan vara nöjda med och som innebar att matchsponsorn Hälsinglands Sparbank inte ens behövde betala ut det utlovade max-beloppet (2500 till ungdomshockeyn) med löfte om 500 kronor per mål för HHC den här kvällen.

– Just nu ser det ut som om vi tränar bättre än vi spelar, konstaterade också ”Lillis” Lövblom efter matchen.

– Vi har haft riktigt bra fart på träningarna den här veckan. Alla har jobbat på bra där, men idag var vi inte riktigt på plats och då kan det bli så här ibland, menade HHC-tränaren.

HHC fick ändå en smakstart i matchen och när 1-0 kom redan efter 1.03 i första perioden var det nog många som räknade med att det bara skulle rulla på och att HHC skulle göra processen kort med tabellens bottenlag. Men mycket mer än så blev det inte i den första perioden där skottstatistiken 9-3 understryker att det inte producerades så mycket i anfallsväg.

HHC slog till tidigt även i den andra perioden när 2-0 kom efter 4.01. Det var #55 Albin Runesson som slöt ett rappt skott strax innanför blå linjen och pucken hittade fri väg mellan alla klubbor och ben in i mål.

När sedan HHC fick chansen i power play räknade många med att hemmalaget skulle springa iväg mot en säker seger, men två snabba egna utvisningar försatte istället HHC i ett 3 mot 5-läge och det kunde Hanviken utnyttja till 2-1 (15.03) av Emil Leijon.

– Om någon inte gör det han ska så blir det lätt fel hela vägen. Man tror kanske att det är lätt att gå ut och bara spela bort ett bottenlag, men istället går man ut och gör det svårt för både sig själv och sina lagkamrater, konstaterade Magnus Nilsson när han efter den andra perioden mötte sponsorerna i ”kaffe-pausen”.

– I sådana här matcher tar man inte de lägen man får utan försöker istället spela vidare och vänta in en bättre chans, och så blir det istället ingenting av det. När man möter lag som man har större respekt för så gör man allting lite snabbare eftersom man vet att det inte finns tid att hålla i pucken de där extrasekunderna, sa Magnus när han skulle förklara HHC:s insats så långt.

Tredje perioden blev väl lite bättre, men faktum, är att Hanviken faktiskt hade några möjligheter att kvittera och kunde ha satt hemmalaget i en ännu svårare situation innan det hela till slut avgjordes en halv minut före full tid med Adam Seydlitz mål i tom bur.

Nu väntar den stora prestigematchen på söndag när Huddinge kommer på besök. Då räcker inte det här spelet långt. Det kan vi nog vara rätt säkra på.

Skribent: Lars Gösta Larsson