Sex lag gör upp om fyra platser till Allettan

Vi närmar oss avgörandet i Hockeyettans grundserie och det återstår två omgångar för tio av tolv lag i den södra serien.

Vimmerby har gått från klarhet till klarhet under säsongen och har säkrat en plats i den kommande Allettan. Laget har tio poäng ned till Nybro på sjätte plats och kan därmed inte missa Allettan.

Kallinge/Ronneby har också skaffat sig ett utmärkt utgångsläge. Med två matcher kvar har de sex poäng ned till Nybro och måste passeras av minst fyra lag för att missa Allettan. Har kvar att möta: Troja-Ljungby hemma och HC Dalen borta.

Kristianstad målades upp som en av de stora favoriterna inför säsongen och innehar just nu en Allettan-plats. Laget ligger trea i tabellen och har fem poäng ned till Nybro, men Nybro har tre matcher kvar att spela och skulle de gå rent så krävs det att Kristianstad plockar några poäng till under de avslutande omgångarna. Har kvar att möta: HC Dalen hemma och Kalmar borta.

Troja-Ljungby kom ned ifrån Hockeyallsvenskan inför den här säsongen och målades även de upp som en favorit till seriesegern. Med två omgångar kvar kan Troja-Ljungby knappast känna sig helt säkra, då Nybro och Dalen, som jagar bakom har en match mindre spelad och Troja-Ljungby har i nuläget fyra poäng ned till Nybro. Har kvar att möta: Kallinge/Ronneby borta och Nybro hemma.

Hanhals ligger precis ovanför strecket och innehar den femte platsen till Allettan i skrivande stund. Laget har spelat 20 omgångar medan Nybro och Dalen bara spelat 19.
Hanhals kommer att få jobba stenhårt hela vägen om de ska klara att hålla sig på en Allettan-plats samtidigt som de kan behöva hjälp från andra lag. Har kvar att möta: Mörrum hemma och Tyringe borta.

Nybro ligger som sagt precis under strecket, en poäng bakom Hanhals och med tre omgångar kvar att spela.
Den spelas under fredagen när smålänningarna beger sig till Norrahammar för match mot just HC Dalen som ligger en poäng bakom Nybro i tabellen.
Vinnaren i den matchen kommer kliva upp på femte plats i tabellen inför avslutningen. Nybro har kvar att möta: HC Dalen borta, Vimmerby hemma och Troja-Ljungby borta.
Dalen har kvar att möta: Nybro hemma, Kristianstad borta och Kallinge/Ronneby hemma.

Det är bäddat för en rafflande avslutning i den södra serien, vilka tar sig till Allettan och vilka missar?

Avslutningen startar på fredag kväll i Norrahammar för att fortsätta på söndag. Sedan vet vi exakt hur det ser ut inför den sista omgången på onsdag.

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath