Tre lag klara för Allettan i den västra serien

Den västra serien har skiktat sig på flera ställen under säsongens gång. Vi har en överlägsen topptrio i form av Borlänge, Tranås och Mariestad som har varit klara för Allettan under en lång tid.

Det känns nästan som att de säkrat sina platser i Allettan redan innan serien drog igång. Samtliga tre lag nämndes med respekt och de har även bevisat varför de ligger där de ligger i tabellen.

Skikt nummer två innefattar: Köping, Arboga, Grums, Malung och Lindlöven.

I det här skiktet hittar vi de lag som fortfarande gör upp om de sista två platserna till Allettan.

Köping ligger för närvarande fyra i tabellen, på 32 inspelade poäng, två till godo på Grums som ligger sexa. Köping spelade Playoff förra säsongen och har satt som mål att ta sig till Allettan den här säsongen. Köping har kvar att möta: Borlänge hemma och Surahammar borta.

Arboga ligger på den åtråvärda femteplatsen, en poäng till godo på Grums i skrivande stund. Arboga har blandat en del riktigt bra insatser den här säsongen med några mindre bra och ligger precis ovanför strecket. Men de inledde serien bra och var med uppe i toppen. Men de är hett villebråd för lagen bakom just nu. Har kvar att möta i avslutningen: Grums borta och Forshaga hemma.

Grums ligger på den försmädliga sjätteplatsen i skrivande stund, men då ska vi komma ihåg att matchen mot Borlänge fick avbrytas efter tio minuter och den ska istället spelas på måndag. Vilket betyder att Grums kommer att spela två matcher på två dagar, söndag och måndag för att sedan avsluta serien på onsdag. Tre matcher på fyra dagar är ett tufft schema och det är tre viktiga matcher som ska spelas. Grums har kvar att möta: Arboga hemma, Borlänge borta och Skövde borta.

Malung ligger sjua i tabellen men har fortfarande en teoretisk chans att nå Allettan, men då måste samtliga resultat gå deras väg i avslutningen, laget har fyra poäng upp till Arboga och måste gå rent för att ha någon chans. Har kvar att möta: Skövde hemma och Kumla borta.

Lindlöven inledde säsongen förskräckligt och såg länge ut att missa Allettan, med två omgångar kvar har de fortfarande en teoretisk men minimal chans att ta sig till Allettan. Laget har fem poäng upp till Arboga och kan, vid rätt resultat gå om i den sista omgången, men då måste allt gå deras väg under avslutningen. Lindlöven har kvar att möta: Kumla hemma och Borlänge borta.

Sedan har vi skikt tre där bottenlagen hamnat, Kumla, Skövde, Forshaga och Surahammar. Inget av de tre lagen har varit i närheten av Allettan-klass och lagen blev tidigt avhängda från de övriga lagen.

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath

Foto: Jörgen Notes