sön 09 dec Slut
Hockeylag KAIF 4
Hockeylag ASP 3
sön 09 dec Slut
Hockeylag PIT 2
Hockeylag KIR 1
sön 09 dec Slut
Hockeylag ÖRN 7
Hockeylag SKL 2
sön 09 dec Slut
Hockeylag KÖP 4
Hockeylag BHF 2
sön 09 dec Slut
Hockeylag MAL 1
Hockeylag SIK 2
sön 09 dec Slut
Hockeylag GRU 3
Hockeylag ARB 1
sön 09 dec Slut
Hockeylag MAR 5
Hockeylag SUR 3
sön 09 dec Slut
Hockeylag HHC 0
Hockeylag HUD 3
sön 09 dec Slut
Hockeylag SEG 1
Hockeylag VBK 2
sön 09 dec Slut
Hockeylag HIF 1
Hockeylag VRH 8
sön 09 dec Slut
Hockeylag VSB 11
Hockeylag HAN 2
sön 09 dec Slut
Hockeylag TIF 1
Hockeylag SHC 2
sön 09 dec Slut
Hockeylag KRF 0
Hockeylag TRO 1
sön 09 dec Slut
Hockeylag NYB 4
Hockeylag VIM 2
sön 09 dec Slut
Hockeylag HAL 1
Hockeylag TYR 3
sön 09 dec Slut
Hockeylag HLS 7
Hockeylag MRM 1
sön 09 dec Slut
Hockeylag HEL 6
Hockeylag KAL 4
sön 09 dec Slut
Hockeylag KRI 1
Hockeylag DAL 0
mån 10 dec Slut
Hockeylag BHF 5
Hockeylag GRU 3
ons 12 dec 19:00
Hockeylag KIR -
Hockeylag KAIF -
ons 12 dec 19:00
Hockeylag ASP -
Hockeylag KAL -
ons 12 dec 19:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag ÖRN -
ons 12 dec 19:00
Hockeylag ÖST -
Hockeylag THO -
ons 12 dec 19:00
Hockeylag BHF -
Hockeylag LIN -
ons 12 dec 19:00
Hockeylag SUR -
Hockeylag KÖP -
ons 12 dec 19:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag MAR -
ons 12 dec 19:00
Hockeylag ARB -
Hockeylag FOR -
ons 12 dec 19:00
Hockeylag SIK -
Hockeylag GRU -
ons 12 dec 19:00
Hockeylag KUM -
Hockeylag MAL -
ons 12 dec 19:00
Hockeylag HUD -
Hockeylag ESK -
ons 12 dec 19:00
Hockeylag SHC -
Hockeylag HHC -
ons 12 dec 19:00
Hockeylag HAN -
Hockeylag TIF -
ons 12 dec 19:00
Hockeylag VRH -
Hockeylag VSB -
ons 12 dec 19:00
Hockeylag VBK -
Hockeylag HIF -
ons 12 dec 19:00
Hockeylag NYK -
Hockeylag SEG -
ons 12 dec 19:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag NYB -
ons 12 dec 19:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag KRF -
ons 12 dec 19:00
Hockeylag KAL -
Hockeylag KRI -
ons 12 dec 19:00
Hockeylag MRM -
Hockeylag HEL -
ons 12 dec 19:00
Hockeylag TYR -
Hockeylag HLS -
ons 12 dec 19:00
Hockeylag VIM -
Hockeylag HAL -
ons 12 dec 19:00
Hockeylag SKL -
Hockeylag BOD -

VILJAN SLOG KLASSEN I DERBYT!

Ett mer desperat Vallentuna vann derbyt mot Väsby med uddamålet 2-3 efter att de just visat upp den största hungern och viljan i Vilundahallen. Ett Väsby som började svagt spelade upp sig men det var trots allt i sista perioden som Vallentuna avgjorde när de satte 2-3 dryga fyra minuter före slutsignalen.

 Även om vi inte var nöjda med spelet, var vi i position för att vinna säger tränare Viktor Tuurala. Vi ger oss själva chansen, men avgör inte på våra lägen och den riktiga skärpan fattades idag.

 

Det var utan tvivel ett betydligt mer desperat Vallentuna vi fick se i Vilundahallen direkt efter domarens nedsläpp. Laget tog tag i taktpinnen per omgående och var klart bättre än Väsby under i princip hela den första perioden.

 

Laget vann dueller, alla lösa puckar och visade att laget verkligen ville ta sista halmstrået om en plats till Allettan. Ledningen tog laget fullt rättvist i den åttonde minuten när forna Väsbybacken Joel Östman följde upp med i ett anfall och sedan i fritt läge fick till en riktig strut som satte utan chans rakt upp i krysset bakom Linus Ryttar som knappt hann reagera. Släkten var ännu en gång värst och till råga på allt var detta Joels första mål för säsongen, ja första någonsin i Vallentunatröjan. Det gäller minsann att välja sina tillfällen.

 

Väsby svarade dock upp med samma typ av hårda projektil när Vladimir Lukacik utjämnade Vallentunas ledning efter ett stenhårt direktskott i numerärt överläge. Ännu ett klassavslut av Väsbys granithårda backslovak som verkligen har en extra nivå i sitt skott.

 

Det oavgjorda resultatet hölls ända in till första pausvilan och det var ett resultat som Väsby absolut fick vara nöjda med sett hur spelet såg ut ute på isen.

 

Pausvilan gjorde susen för Väsby som kom ut betydligt mer hungriga under mittakten. Vallentunas tävlings vilja matchades väl och perioden blev jämn rakt över. Det blev dock en period där Väsby fick jobba hårt i numerärt underläge efter att laget drog på sig tre raka utvisningar inom loppet av åtta minuter. Vallentuna spelade väl i dessa överlägen och skapade sig själva tre rejält fina lägen men oförmågan att ta tillvara på dessa var påtaglig och Väsby kunde med nöd och näppe reda ut dessa underlägen.

 

Perioden avslutades sedan väl av Väsby som också fick lön för mödan när Christoffer Gozzi tog Väsby till ledningen i matchen när han i den artonde minuten tog tillvara på en retur och i en position väldigt nära mål stötte in 2-1. För fint förarbete stod såväl Mikael Lengmo som Manfred Ehlers där sistnämndas aviga skott ställde till sådana problem för Vallentunas målvakt att han inte lyckades hålla pucken som istället damp ned framför skridskorna på en framåkandes Gozzi.

 

Sista perioden var inledningsvis klart i Väsbys ägo. Väsby gick nu för att stänga matchen och skapade sig själva gott om fina lägen men trubbigheten i Väsbys avslut fortsatte att gäcka även ikväll.

 

Istället glömde Väsby bort att markera i egen zon efter att Vallentuna vänt på spelet och en kvarglömd Oscar Carlsson i Vallentuna kunde ensam stöta in kvitteringen till 2-2 efter att han fått en passning av en annan forn Väsbyspelare, men nu i form av Johannes Sandberg.

 

Efter kvitteringen gick matchen in i något av ett ställningskrig. Väsby som bara behövde hålla resultatet för att bli klara för Allettan spelade mest just på detta resultat medan Vallentuna som var tvungna att kliva framåt. De försökte göra detta så gott de kunde men utan att några större chanser kunde skapas.

 

Väsby fick två numerära överlägen i sista perioden som man dock gick fruktlösa ur och istället fick Vallentuna chansen att avgöra när Väsby drog på sig en utvisning med mindre än fem minuter kvar av matchen.

 

Det skulle även visa sig bli en ödesdiger utvisning eftersom Vallentuna i just detta fick läget som de tog tillvara på. De behövde inte mer än tretton sekunder på sig innan Linus Ryttar blev överlistad av ett direktskott av Gustav Jansson som satt längs isen och in mellan benen. Ett kanske inte helt otagbart avslut men målet var viktigt för Vallentuna som sedan fick nog med energi för att kriga hem den för dem så livsviktiga segern.

 

Sammanfattningsvis så kan man väl summera dagens match som att Vallentunas hetare vilja fällde avgörandet i en annars ganska jämn match. Vallentuna började klart bäst men där Väsby jobbade sig in i matchen och sedan blev det till slut mest tillfälligheter som avgjorde till gästernas fördel.

 

Grisligan

 

Det är inte speciellt lätt att ta fram tre spelare som lyste så speciellt mycket mer än övriga i Väsbys lag. Det var helt enkelt ganska få som åtminstone inledningsvis tog kampen med det heltända Vallentuna. Men tre spelare ska väljas ut och jag har valt att plocka ut följande trio.

 

Felix Lööv var pigg och slet föredömligt matchen igenom. Hade några fina passningar som nog mottagarna borde ha förvaltat bättre. Tre grisar tilldelar jag till Felix!

 

Två grisar ges till yrvädret Manfred Ehlers som i sedvanlig anda spred energi ute på isen.

 

Den sista grisen vill jag slutligen skänka till forna VBK-backen Fredrik Stridlund som mot sitt gamla gäng stred tappert och spelade bra försvarsspel.

 

Särskilda omnämnanden skänks slutligen till Fredrik Falk, Oliver Horrsell samt till Christoffer Gozzi som höjde sig lite till över mängden. Ny chans till bot och bättring för Väsbys del ges på söndag när tabelljumbon Tyresö-Hanviken gästar Vilundahallen.

 

Foto: Arne Rundlöf