Dalen tog jättekliv mot Allettan

Två matcher spelades i den södra serien under kvällen och nu har samtliga lag spelat 20 omgångar i serien.

Tyringe – Helsingborg 4-1

Två av lagen i botten av serien möttes under fredagskvällen när Tyringe tog emot Helsingborg.
Helsingborg spelade inspirerat i den första perioden och förde spelet de första 20 minuterna.
Det var även gästerna som tog ledningen i matchen, i spel fem mot fyra skickade Casper Andersson in ledningsmålet efter en knapp kvart och Helsingborg gick till pausvila i ledning.
Men Tyringe kom igen i den andra perioden och tog över spelet. Mycket tack vare att Emil Larsson kvitterade till 1-1 efter dryga tre minuter.
I den tredje perioden skapade båda lagen chanser men det var Tyringe som fick utdelning.
Kevin Eriksson satte 2-1 efter nio minuter, Tyler Coulter utökade till 3-1 efter knappt 14 minuter och Felix Lidgren skickade in 4-1 i tom kasse efter knappt 17 minuter.

Dalen – Nybro 7-2

Senast lagen möttes var det Nybro som körde över Dalen, ikväll var det precis tvärtemot.
Men den första perioden var jämn spelmässigt och målmässigt.
Båda lagen såg till att utnyttja sina numerära överlägen och Patrik Magnusson satte ledningsmålet för Dalen efter 14 minuters spel.
Kvitteringen kom efter knappa 18 minuter, Sebastian Borg såg till att det var helt jämnt efter de inledande 20 minuterna.
I den andra perioden tog Dalen över matchen och satte 2-1 efter dryga sju minuter genom Erik Glimberg och tio minuter senare ökade Julius Selle Larsson på till 3-1.
Nybro fick kontakt i början av den tredje perioden när Johan Järlefelt reducerade till 3-2 efter en knapp minut men det var det närmsta gästerna kom den här kvällen.
Ian Örnskog skickade in 4-2 efter fem minuters spel och luften var på väg att gå ur Nybro.
De fick dock ett gyllene tillfälle att få ny kontakt när Kalle Hult visades ut fem minuter efter nio spelade. Men trots det långa fem mot fyra spelet kom aldrig reduceringen istället kunde Ian Örnskog fixa 5-2 i numerärt underläge och två minuter senare slog han till på nytt när han satte 6-2.
Nybro plockade ut målvakten med tre minuter kvar att spela men det slutade som det så ofta gör, Victor ROmfors skickade in 7-2 i tom kasse och Dalen tar ett jättekliv mot Allettan efter kvällens seger.

Kampen om femteplatsen med två omgångar kvar står nu mellan Dalen, 36 poäng, Hanhals, 35 poäng och Nybro, 34 poäng.

Ovanför de finns Troja-Ljungby på 38 poäng, Kristianstad på 39 poäng och Kallinge/Ronneby på 40 poäng med två omgångar kvar att spela.