Lindlöven vann hyllningsmatchen

Lindlöven – Kumla 5-2

Lindlöven vann dagens match mot Kumla med 5-2 och klev upp på en sjunde plats i en något haltande tabell. Hemmalaget kallade matchen för Röös-matchen eftersom man hyllande Ernst Röös som har varit en eldsjäl i Lindlöven under många år.

Matchen avgjorde in den tredje periodens inledning efter två snabba mål från hemmalaget Lindlöven. 24 sekunder in på perioden gjorde Albin Gunnarsson 3-1  till Lindlöven och knappa två minuter senare sätter Erik Broman 4-1 bakom Jonathan Frykholm i Kumlakassen. Matchen slutar tillslut 5-2 till Lindlöven. Noterbart från matchen var att backen André Dahlqvist gjorde sina två seniormål i karriären samt att Isak Mantler i hemmakassen räddade 29 av 31 skott.

Forshaga – Tranås 1-3

30-årige Marcus Schelin blev matchvinnare för Tranås i dagens match mot Forshaga på bortais. Schelin inledde målskyttet med 1-0 efter 11.11 i den första perioden och avslutade målskyttet med 3-1 målet i tom bur med 31 sekunder kvar av ordinarie matchtid. Annars var matchen en jämn historia med en skottstatistik som slutade 28-39. Två bra målvakten hemmalagets Andro Michel och gästernas Fredrik Bergvik höll nere siffrorna.  För Tranås del innebär segern att man befäster sin andraplats i tabellen med en match kvar att spela.

/Mats Tjernström