Hanhals till Allettan och Vimmerby säkrade seriesegern

22 omgångar av Hockeyettan har spelats, för under onsdagen avslutades grundserien med full omgång och det som på förhand såg ut att bli ett rejält race om den sista platsen blev inte mycket till kamp.

Troja-Ljungby – Nybro 5-2

Nybro var ett av lagen som hade en teoretisk möjlighet att ta sig till Allettan vid seger under onsdagen men bort mot Troja-Ljungby var laget aldrig riktigt nära.
Troja-Ljungby tog ledningen i matchen redan efter en minuts spel genom Mikael Roslund och när klockan tickat upp på sju minuter stod det 2-0 efter att Johan Lindholm utökat.
Nybro var stundtals utspelade i den första perioden men lyckades trots det reducera efter 11.33 genom Erik Lindström.
Men även i den andra perioden var det Troja som förde spelet och Carl-Johan Sjögren satte 3-1 efter dryga kvarten och Mikael Roslund fixade fyran en dryg minut senare.
Erik Lindström reducerade på nytt knappt halvvägs in i den tredje perioden men närmre än så kom aldrig gästerna.
Istället kunde Hampus Olsson skicka in 5-2 i tom kasse och se till att Troja säkrade andraplatsen i den södra serien.
För Nybros del blir det till att spela vårserie och där får laget starta med sex poäng.

Dalen – Kallinge/Ronneby 1-2

Dalen var det andra laget som var inblandat i streckstriden i den södra serien men inte heller de lyckades vinna säsongens hittills viktigaste match.
Efter en grinig första period kom KRIF ut till den andra perioden och gasade för att få med sig en skön känsla in i Allettan.
Medan Dalen drog på sig utvisningar såg Kallinge till att skjuta Dalen längre bort från Allettan.
I spel fem mot tre satte Stefan Söder 0-1 efter knappt sju minuter och resultatet stod sig halvvägs in i den tredje perioden.
Då ökade Karl Olofsson på till 0-2 i fem mot fyra och det såg oerhört mörkt ut för Dalen.
Erik Glimberg reducerade och gav sitt lag en strimma hopp men kvitteringen kom aldrig och Dalen slutar på sjunde plats i tabellen, i vårserien startar laget därmed på fem poäng.
KRIF slutade å sin sida på tredje plats i tabellen.

Kalmar – Kristianstad 3-1

Kalmar såg till att avsluta grundserien på allra bästa sätt när de besegrade seriefavoriten Kristianstad i Iffe-hallen.
Evan Allen ordnade 1-0 halvvägs in i den första perioden och några minuter senare ökade Kim Runermark på till 2-0 för Kalmar.
Runermark fixade även 3-0 halvvägs in i den tredje perioden och Kalmar var på väg att avsluta grundserien med en trea.
Johan Lundgren reducerade till 3-1 i spel sex mot fyra när det återstod en dryg minut men närmre än så kom aldrig skåningarna. Kristianstad får nöja sig med en fjärdeplats i grundserien och Kalmar slutar åtta och startar vårserien på fyra poäng.

Mörrum – Helsingborg 4-2

Mörrum såg till att glädja sina supportrar genom att avsluta grundserien med att besegra Helsingborg på hemmais under onsdagen.
Andreas Grönqvist gav Mörrum ledningen i den första perioden innan Helsingborg vände på matchen i den andra perioden.
Freddy Roslund kvitterade i powerplay efter knappt åtta minuter och Mattias Tellström ordnade ledning för Helsingborg efter en knapp kvart. Men i den tredje perioden var det återigen Mörrum som tog tag i taktpinnen.
Andreas Silverberg kvitterade efter två minuters spel och 43 sekunder senare hade Marcus Ericsson ordnat 3-2 för blekingegänget.
Dave Lindarv fastställde slutresultatet till 4-2 i slutsekunderna och Mörrum kliver in i vårserien med tre poäng medan Helsingborg får nöja sig med en.

Tyringe – Hanhals 5-6

För Hanhals del gällde det att ta poäng för att se till att hålla Dalen och Nybro bakom sig i jakten på den sista platsen till Allettan.
Efter 20 minuter var det nog ingen annan som trodde att det skulle bli något annat lag som skulle ta sig till Allettan heller.
Adam Willig ordnade 0-1 efter en dryg minut, Tim Brattström satte 0-2 efter 2.33, Gustav Jonsson gjorde 0-3 efter knappt nio minuter och Robin Carlsson satte 0-4 efter 19.22.
Men när Hanhals började slappna av så kom Tyringe in i matchen och Emil Backman reducerade först till 1-4 i den andra perioden.
Pontus Andreasson svarade med att sätta 1-5 men Tyringe kom närmre. Jeppe Holmberg reducerade till 2-5 i powerplay efter knappt åtta minuter och Emil Backman satte 3-5 strax före paus.
När Felix Lidgren satte 4-5 efter drygt fyra minuter av den tredje blev det nervöst i gästernas läge.
Ludvig Rantanen såg till att lugna nerverna en aning när han satte 4-6 efter knappt sju minuter men bara två och en halv minut senare skiljde det återigen ett mål efter att Emil Larsson reducerat till 5-6.
Fler mål blev det dock inte och Hanhals höll ut, vilket betyder att laget lägger beslag på femteplatsen i serien och kommer att spela Allettan Södra efter jul.
För Tyringes del blir det vårserien där laget startar på två poäng.

Vimmerby – Halmstad 7-1

Vimmerby visade från start att de tänkte säkra seriesegern under onsdagskvällen.
Oscar Carlsson inledde målskyttet efter knappt fem minuter i powerplay men Halmstad stretade emot under inledningen av matchen och William Berg kvitterade till 1-1 efter knappa 16 minuter.
Jacob Isaksson såg dock till att Vimmerby kunde gå till pausvila i ledning.
I den andra akten punkterade Vimmerby tillställningen.
Pontus Näsén satte 3-1 i powerplay efter en halvminut och från det rullade det på.
Hampus Harlestam gjorde 4-1 efter fem minuter, Sebastian Åkesson satte 5-1 efter 7.21 och Hampus Harlestam satte 6-1 med knappt 20 sekunder kvar att spela.
I den tredje perioden fastställde Oscar Gustavsson slutresultatet till 7-1 och Vimmerby tog därmed hem den södra grundserien.
För Halmstad väntar vårserien efter jul och där startar laget utan poäng då de kom sist i grundserien.