Väsby vann på ön

Visby/Roma – Väsby 1-3

Väsby vann placeringsmatchen mot Visby/Roma ikväll. Väsbys seger innebär att Stockholmslaget placerar sig på tredje plats i tabellen en poäng före just Visby/Roma som slutar på fjärde plats. Båda lagen är kvalificerade för Allettan men kan mycket väl hamna i olika Allettanserier.  När det gäller kvällens match så var det mållöst efter 40 minuters spel. I den tredje periodens inledning så gav förre Visbyspelaren Nick Hedemyr Väsby ledningen. En ledning Manfred Ehlers utökade några minuter senare. Visbys Martin Lindberg reducerar till 1-2 med tre minuter kvar att spela. Men med 32 sekunder kvar så gör Rasmuz Waxin-Engback 3-1 till Väsby i tom bur.

Huddinge – Enköping 4-0

Huddinge gick på knock i första perioden går till pausvila med en 3-0 ledning. Efter en stökig inledning på den andra perioden så gör Huddinge 4-0 efter bara 2.20 spelat av mittakten. Några fler mål blir det inte i matchen och Daniel Fahlström inkasserar sin andra nolla för säsongen. Noterbart var att Huddinges nyförvärv från Hammarby Emil Jakobsson gjorde sin första match hemma i Björkängshallen och noterades för en assist.

Vallentuna – Hammarby 3-6
Hammarby studsade tillbaks ikväll efter en mycket svag insats senast mot Visby.  Ikväll besegrar man Vallentuna med 6-3 efter bland annat två mål från Eric Winbergh och ett mål och en assist från nye Felix Johansson.  Sebastian Andersson stod för en solid insats i bajenkassen ikväll och räddade 21 av 24 VBK-skott.

Nyköping Gripen – Segeltorp 2-0
Otto Bäcklin inkasserar sin första nolla för säsongen efter att ha räddat samtliga 28 Segeltorpsskott. Matchen var mållös i 40 minuter innan Nyköping Gripen kunde avgöra med två snabba mål i den tredje perioden. Målskyttar var Robin Axbom och Kim Lindström.

Hanviken – Trångsund 4-1

Hanviken tog chansen och lämnade över jumboplatsen till Trångsund i den sista omgången. Hanviken spräckte nollan redan efter 56 sekunder efter att Dennis Folke överlistat Victor Öjdal i Trångsundskassen. I den andra perioden utökar sedan Philip Statin på Hanvikens ledning till 2-0. I den tredje perioden reducerar Trångsund till 2-1 innan William Garpenlöv kan göra 3-1 till Hanviken. I slutminuterna försöker Trånkan forcera fram en reducering men i stället är det Hanviken som gör 4-1 i tom bur.

/Mats Tjernström