Hudik Hockey avslutade med seger

I söndags kom Hudik Hockeys första förlust för säsongen då Huddinge vann toppmötet i Glysishallen med 3–0. Seriesegrarna studsade dock tillbaka till vinnarspåret direkt när man avslutade seriespelet med en seger borta mot Sollentuna.

Bildtext: Junioren, född 2000, #19 Petter Kjellin gjorde sitt första mål i A-laget.

2–3 (0–1, 1–2, 1–0) var de siffror som gav laget dess 21:a seger på 22 matcher, detta trots att man saknade kvartetten #33 Tommy Stenqvist, #15 Adam Seydlitz och #20 Henrik Marklund på grund av skador, samt sjuke #10 Jonas Lindström. Lägg dessutom till att målvakten #1 Magnus Åkerlund klev av isen redan efter 8.50 i den första perioden.

Debut var det dock för nye backen #18 Erik Flood.

– En klok back som tar bra beslut. Honom får vi nytta av framöver, sa assisterande HHC-tränaren Magnus Nilsson.

Det hettade till i den nionde minuten då

hemmalagets Albin Berg körde på Magnus Åkerlund, som alltså fick lämna isen. Det fick också Berg göra (2+2 min), liksom #9 Filip Lander. Det betydde power play för HHC och då kom även ledningsmålet genom #11 Sebastian Manberg.

I inledningen av den andra perioden gjorde så #19 Petter Kjellin sitt första A-lagsmål när han ökade till 2–0, och strax därefter kom även 3–0 i ett nytt power play, målskytt då var #13 Simon Löf.

– Vi har bra power play under hela matchen och vi gör en stabil match rakt igenom, sa Nilsson.

Men Sollentuna kunde också göra mål i power play. Reduceringen till 1–3 av Lucas Lagerstedt kom när #28 Sebastian Fakt satt på utvisningsbänken.

HHC bevakade sin ledning i slutperioden, men när Filip Lander blev utvisad igen reducerade Sollentuna till 2–3, målskytt förre HHC-spelaren Emil Broed.

Då återstod det lite drygt fem minuter, men hemmalaget jagade kvittering förgäves. #25 Andreas Bosson höll tätt resten av tiden och HHC vände hemåt med tre poäng i bagaget.

– Bosson kom in och gjorde det riktigt bra, 3–2 låter kanske inte som någon säker seger, men det var det tycker jag. Vi var stabil på slutet och det kändes aldrig riktigt farligt.

– Vi är ju vana att spela med fyra kedjor, nu gick vi på tre och det det blev lite slitsamt för vissa. Men alla tre femmorna levererade och gjorde det bra, sa Nilsson.

22 spelade matcher och 61 av 66 poäng blev facit i grundserien för HHC. Nu blir det ett par veckors speluppehåll tills dess att Allettan startar, preliminärt den 30 december. Det innebär tid för rehabilitering för de skadade spelarna, där det största orostecknet sätts för målvakten Magnus Åkerlund.

– Jag tror inte att det är någon fara, det var mest en säkerhetsåtgärd. Det finns ingen mening att chansa i det här läget, sa Nilsson.

Skribent: Christer Stridh