INFÖR DUBBELMÖTET MOT ENKÖPINGS SK

Juletiden och därmed friden är förbi och från och med fredag väntar nu istället fullt hockeyös med ett härligt dubbelmöte med våra närmaste motståndare i Allettan Norra, nämligen Enköpings SK. Det är inget gäng som ligger oss nästgårds direkt men i jämförelse med en nätt hockeyresa upp till Boden eller Kalix så känns faktiskt resan till Enköping som en ”walk in the park”.

Men det är väl den enda liknelsen man kan göra med sistnämnda citat. För Enköping blir knappast någon enkel resa och vistelserna i Bahcohallen för just Väsby Hockey har inte varit speciellt glädjerika de senaste decennierna. Varför har jag inget svar på men Enköpings tunga ishockey har inte passat Väsby särdeles bra när laget spelat utanför Upplands Väsbys gränser helt enkelt. Men trender är till för att brytas och senast vi mötte ESK så bröts just en trend eftersom Väsby då vann sin första match mot upplänningarna denna säsong. Det gjorde Väsby tack vare att man höll ett högre tempo, var betydligt mer aggressiva och åkte mer skridsko. Dessa ingredienser har bidragit till ett segerrecept under hela hösten vilket slutligen gav Väsby en tredjeplacering i Hockeyettan Östra som är lagets bästa på tio år.

Vill Väsby vara lika framgångsrika i den betydligt mer tuffa Allettan är det dessa egenskaper som måste ligga på agendan varenda gång Väsby spelar. Förutsättningarna inför dubbelmötet är alltså att Väsby startar borta på fredag och sedan väntar returmötet i Vilundahallen på söndag klockan 16.00. Viktiga poäng står på spel så det gäller minsann att vara på tårna i 2018 års sista matcher och spelarmässigt är allt väl i skrivande stund eftersom samtliga är tillgängliga för matchspel.

Jag har som vanligt tagit några ord med spelare från båda lagen och jag börjar med en av Väsbys bästa spelare under hösten, nämligen rivjärnet och energiknippet Oliver Horrsell. Så här går hans tankar inför ”back to back” mötet mot Enköpings SK.

Hej Oliver! Du och Elliot Lorraine fick dela på förstapriset i grisligan vilket är ett fint kvitto på en väl utförd grundserie. Vad känner du själv om ditt eget spel under den första halvan av säsongen i Väsby?

Hej Krister! Överlag så är jag hyfsat nöjd över mitt egna spel den första delen av säsongen. Skulle vilja förbättra den offensiva delen av spelet nu i den andra halvan av säsongen.

Du är minst sagt en populär spelare bland alla Väsbyfans. Känner du och ni stödet från läktarna under matcherna?

Självklart gör vi det. Det blir oerhört mycket roligare att spela med mycket folk och stöd på läktarna. Och stödet från fansen har varit väldigt bra under första halvan.

Senast jag gjorde en intervju med dig var just inför bortamötet i Enköping, men då under grundserien. Där blev det förlust senast vilket även blev fallet när vi spelade en träningsmatch i samma hall. Varför ska vi nu vända trenden tror du?

Båda matcherna som vi har spelat mot Enköping borta har bestått av väldigt mycket utvisningar från vår sida. Så håller vi oss borta från båset och för spelet som vi gjorde sist bryter vi den trenden.

Hemma gick det bättre mot ESK och vad tror du att skillnaden bestod utav jämfört mot bortamatchen?

Fortfarande mycket utvisningar i den matchen men hemma jobbar vi hårdare än dem hela matchen vilket gjorde att dom inte orkade i slutet.

Vad i ESK:s spel tror du vi framförallt behöver se upp för?

De gillar att få pucken djupt bakom oss backar och har alltid minst en gubbe som går, så det gäller att vi är på tårna och är med på det. Deras powerplay är även något vi bör se upp för.

Om du ska försöka summera vårt spel under grundserien. Vad skulle du då främst vilja plocka fram som varit positivt från det?

Det mest positiva har nog varit effektiviteten vid målchanser och att vi har varit aggressiva i försvaret.

Nu väntar dock betydligt tuffare matcher i Allettan med svåra lag i varje match. Varför kommer vi att klara av den utmaningen tror du?

Vi har kommit ihop bra som lag och jobbar tillsammans över hela isen. Fortsätter vi på det spåret så kan vi vara med i toppen.

Vad blir mest viktigt för oss att fokusera på då för att även vårsäsongen ska bli en rolig serie för oss?

Att vi fortsätter med ett aggressivt och tajt försvarsspel samt att vi vill göra skillnad framåt och tar de lägen vi skapar.

Vi har tre seriesegrare i Allettan Norra i form av Hudiksvall, Borlänge samt Piteå. Ser du dessa som de främsta favoriterna i serien och vad tror du om våra chanser?

Självklart tre bra lag som har goda möjligheter men skulle säga att våra chanser är minst lika bra som deras. Vi vill vara de lag som ligger i topp när serien är slut.

Slutligen Oliver, hur går det nu först och främst i dubbelmötet med ESK och på vilket sätt kommer du att vara bidragande till det?

Vi tar sex poäng i dubbelmötet mot Enköping och jag ska bidra med mycket energi i matcherna och förhoppningsvis kanske det lossnar lite offensivt.

// # 10 – Oliver Horrsell

Enköping är som sagt en tung motståndare som är extra svåra att tas med om de lyckas få fast pucken i offensiv zon. En av de tyngsta och jobbigaste spelarna i laget heter Jesper Bärgård. Han mäter 190 centimeter och väger hela 100 kilo och är dessutom en rätt elak spelare som Väsby måste försöka boxa bort från det egna målet. Jag har tagit några ord med Jesper inför premiären och hans tankar inför den låter så här.

Hej Jesper! Vi möts igen och det per omgående när ett back to back möte väntar oss i premiären. Vad är dina tankar inför det faktumet?

Hej! Det ska bli otroligt kul att dra igång Allettan med back to back möte. Kul att det blir Väsby då vi har en stor lust att ta revansch mot senast.

Vi har ju varsin seger efter våra möten i grundserien. Vad tycker du kännetecknade dessa möten?

Farten är väl det jag tänker på främst. Har varit bra fart i bägge matcher.

 Tycker du det var någon skillnad på att möta oss i Bachohallen kontra Vilundahallen?

Ja, jag tycker vi hade bättre kontroll på hemmaplan och blev lite passiva på bortaplan då Väsby hade en bra dag med bra fart under skridskorna.

Vad är dina tankar kring Väsby Hockey och vad är absolut viktigast för er att fokusera på när vi står på andra sidan isen?

Mina tankar kring Väsby är att det är ett litet mindre rent storleksmässigt men puckskickligt lag som spelar med hög fart.

Er målsättning när serien startade var ju att ta er till Allettan. Vad har ni nu satt för målsättning inför vad som komma skall?

Vi har inte bestämt speciellt mål än, det ska vi ta så småningom. Tror det är viktigt att man tar en match i taget och fokuserar på ta sig vidare. Så tuff Allettan är det.

Du spelade ju i slutet av fjolårssäsongen i Borlänge och vet vad som väntar på en högre nivå i seriespelet. Vad behöver ni i ESK snäppa upp i ert spel inför denna tuffare serie?

Vi vet att vi kan spela bra mot bra lag, nu kommer det bli ett tajt schema med bra matcher hela tiden. Gäller att vi orkar ligga på en hög nivå hela tiden.

Det är tre seriesegrare som spelar i Allettan i form av Piteå, Hudiksvall samt så ditt tidigare gäng, Borlänge. Håller du dessa som favoriter till topp tre eller tror du att något annat lag kan blanda sig i den absolut toppstriden?

Jag skulle nog ha dom tre där uppe som favoriter. Finns många bra lag därefter också men de där tre är nog favoriter.

Men om vi återgår till er grundserie där ni blandade såväl högt som lågt. Vad känner du att ni framförallt gjort bra under hösten och vad behöver ni absolut förbättra i ert spel?

Precis… Vi hade lite problem mot dom lite svagare lagen på pappret och gjorde det bättre mot dom bra lagen. Nu möter vi bara bra lag så förhoppningsvis gynnar det oss.

Vilka spelare tycker du varit era grundpelare under hösten och vilka tycker du framförallt bär er framåt i matcherna?

Jag tycker inte vi har några specifika som bär laget utan det är rena laginsatser varje gång vi vinner.

Slutligen Jesper, hur går det nu i vårt dubbelmöte och vad där tror du framförallt kommer att fälla avgörandet?

Det kommer bli två tuffa matcher där jag tror målvaktsspelet blir avgörande. Det är två bra målvakter så vi får se vem som stänger igen.

// # 23 – Jesper Bärgård – Enköpings SK

Gällande matchen i Vilundahallen så är det kontantfri entré som gäller. Kort och swish går bra och inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. 100 kr kostar det för vuxna och 50 kr för pensionär och ungdom. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett. Det går även att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via hemsidan, bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett. I entrén i Vilundahallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längst till höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

Matcherna sänds via nätet. Matchen på fredag i Bahcohallen ser ni via denna länk:

https://live.hockeyettan.se/live/11531

Matchen i Vilundahallen kan ni se via denna:

https://live.hockeyettan.se/live/11542

Nu gasar vi!!