Albertssons hattrick sänkte Segeltorp i premiären

Hammarby fick en smakstart på vårserien – seger med 4-2 hemma mot Segeltorp!

Det var Bajen som inledde bäst, och Joakim Albertsson gjorde matchens första mål efter sju minuter när Segeltorp hade två man utvisade. Bortalaget tog då över taktpinnen, och kvitterade kort därefter – också det i power play.

Matchen var jämn, och bägge lagen tycktes stundtals lite ringrostiga efter uppehållet då felprocenten var lite högre än vad vi är vana vid. Det var Segeltorp som gick till pausvila med ledning, sedan förre Bajenspelaren Ala-Juoni prickat in ledningsmålet ett par minuter före paus.

Även i den andra perioden var det jämnt, och utvisningarna blev nu många. Under en av dessa kom det en repris på det första målet – Viktor Blom passade till Albertsson, som gjorde sitt andra power play-mål för kvällen.

Likaläge inför den tredje perioden alltså, och matchen stod och vägde när tio minuter återstod. Då tog Nestor Plarsmo saken i egna händer, och gav Hammarby ledningen efter en fin soloräd. Ett matchstraff för bortalaget kort därefter hjälpte förstås Bajen på vägen, men man lyckades inte göra mål den gången. Istället var det Segeltorp som tryckte mot slutet, och var nära ett par gånger om. Sista ordet gick dock till Bajen och Joakim Albertsson, som fullbordade sitt hattrick i tom kasse med knappa minuten kvar. 4-2 till Hammarby!

Noterbart från matchen var att Gustav Sunnqvist från Bajens juniorlag fick en hel del istid, och visade prov på fin skridskoåkning. Arbetsinsatsen från Gustav liksom resten av laget var på topp, och framförallt spelet i anfallszon fungerade bra.

Redan på söndag är det dags för match igen, då Bajen ställs mot Sollentuna borta.