Tung start för HHC i AllEttan

Linus Wernerson-Libäck har spelat över 240 matcher i HHC:s a-lag. På fredagskvällen kom han ”hem” till Glysishallen och gjorde matchens båda mål – för Östersund

Med siffrorna 0-2 (0-0, 0-0, 0-2) fick HHC sämsta möjliga inledning på AllEttan. Att dessutom #82 Isak Stenlund-Ädelgran i sin första match sedan grundseriepremiären på nytt fick lämna isen efter halva matchen med en ny trolig revbensfraktur gjorde inte saken bättre.

I en tät match där lagen aldrig riktigt släppte loss blev spelet i power play helt avgörande.

Linus Wernerson-Libäck gjorde både 0-1 och 0-2 i numerärt överläge i tredje perioden och när HHC trots tre power play i tredje perioden inte lyckades få pucken i mål kunde Östersund ta fullpoängaren och därmed få en skön start på AllEttan.

– Vi gjorde en jätteinsats försvarsmässigt och kunde gå hela matchen på fyra kedjor och därför orkade vi hela vägen, konstaterade också Pontus Wernerson-Libäck, som fick en assist vid Linus andra mål.

– Den här segern kan betyda mycket för oss. HHC har ju gått som tåge

t i serien så det här satt riktigt skönt, menade han.

Efter de två mållösa perioderna där lagen i den första bara hade fyra skott var på mål och där HHC i den andra perioden ändå skapade en hel del framåt med hela 16 skott på mål blev matchens första mål allt viktigare för varje minut som gick i slutperioden.

HHC fick tredje periodens första numerära underläge och det utnyttjade Linus Wernerson-Libäck när han ur en trång situation framför Magnus Åkerlund var sist på pucken och gjorde 0-1 efter 5.12.

HHC fick sedan sin stora chans att gå ikapp med nästan fyra raka minuter i power play när Östersund drog på sig två utvisningar på raken. Men det ville sig inte i avslutningarna där två ribbträffar var allra närmast och där Östersund red ut stormen med ett uppoffrande försvarsspel och en tät målvakt.

När sedan nästa utvisning drabbade HHC tog istället Östersund sin chans och när Linus Wernerson-Libäck snärtade in 0-2 (11.32) tätt intill stolpen orkade aldrig HHC ta sig in i matchen igen.

Spelet gick lite i baklås och det såg spänt ut på många håll när HHC hamnade i en ovan situation.

– Matchen var ju egentligen helt jämn och allt avgjordes i power play när vi inte fick utdelning och Östersund istället kunde avgöra i den spelformen. Vi förstod att det skulle bli så här tätt och vi orkade inte riktigt hela vägen när vi inte kunde gå på fyra kedjor efter Isaks skada, menade ”Lillis” Lövblom.

– Matchen tog aldrig riktigt fart och det var små marginaler i dag. Det är bara att ta nya tag och försöka vända på det i returen på söndag, tyckte HHC-tränaren.

Det var nu inte bara HHC av seriesegrarna som gick poänglösa från AllEttan-premiären. Den stora skrällen kom i Borlänge där gästande Köping vann med hela 6-2.