Södra vårserien bjöd på tre matcher under söndagen

Vårserierna fortsatte sitt matchande under söndagen.

Helsingborg – Tyringe 5-4 (förlängning)

Gästande Tyringe inledde klart bäst och tog tag i matchen inledningsvis, sex minuter in i matchen tog de också ledningen med 0-1 genom Oliver Celec och drygt tio minuter senare ökade de på till 0-2 genom Thage Pettersson.
Helsingborg var med bättre från start i den andra perioden och såg till att hämta upp underläget efter mål av Oscar Jacobsson och Anton Sjöstrand.
Men Tyringe vaknade till och gjorde två nya mål inför den tredje akten. Först gjorde Andreas Anarp 2-3 och tre minuter senare satte Mattias Eriksson 2-4.
I den tredje perioden var det dock Helsingborg som tog tag i taktpinnen och dominerade stort. Bland annat vanns skotten med 17-4.
Totte Moberg reducerade i powerplay och Victor Mångs såg till att kvittera och ta matchen till förlängning.
Väl där såg Jesper Rosdahl till att avgöra efter 36 sekunder.

Halmstad – Dalen 2-3

I Halmstad möttes två jämna lag och det var hemmalaget som tog ledningen efter knappt tolv minuter genom Alexander Wadlund.
Men i den andra perioden tog Dalen över och vände på steken.
Victor Romfors kvitterade halvvägs in i matchen och Jonathan Tholander ordnade ledningsmålet för Dalen efter drygt 13 minuter.
När Markus Näslund gjorde 1-3 knappt nio minuter in i den tredje räknade nog de flesta med att matchen var avgjord men med minuten kvar att spela reducerade Niklas Bunnstedt och skapade lite nerv i matchen på nytt.
Halmstad kom dock aldrig närmre utan Dalen kunde hålla ut och plocka sina första poäng i den nya serien.

Mörrum – Nybro 3-5

Nybro kom från en övertygande seger i premiären och tog tag i matchen direkt. Efter drygt två minuter fixade Marcus Mellström 0-1 och efter drygt 16 minuter ökade Sebastian borg på till 0-2. Då kändes det som att Nybro skulle ta ytterligare en behaglig seger men Mörrum bjöd upp till kamp och Khalid Ibrahim reducerade efter 17.30 i powerplay. Fabian Ilestedt såg dock till att Nybro hade en tvåmålsledning på nytt knappt åtta minuter in i den andra perioden.
Men innan mittakten var över hade Mörrum reducerat på nytt. Linus Björk överlistade Pavel Krajcovic och såg till att det bara skiljde ett mål inför den tredje perioden.
Där var det Mörrum som skapade mest men Nybro såg till att utnyttja de chanserna de fick.
Fabian Ilestedt ordnade 2-4 efter dryga kvarten och Erik Lindström skickade in 2-5 i tom kasse efter 18 minuter vilket definitivt avgjorde matchen.
Mörrum tröstmålade när det återstod tre sekunder genom Khalid Ibrahim men Nybros seger var aldrig hotad och laget har inlett med två raka segrar.