Tuff start för Hudik Hockey

Hudik Hockey var på väg mot revansch mot Östersund i AllEttan, men en tvåmålsledning inför sista perioden räckte inte till mer än en poäng, detta sedan Elias Bjuhr kvitterat till 3–3 med knappa två minuter kvar.

Sedan hade HHC flera chanser i förlängningen, bland annat en straff, men det var hemmalagets David Westlund som fick ikläda sig matchvinnarrollen genom att göra segermålet med 45 sekunder kvar av förlängningen.

4–3 (0–0, 1–3, 2–0, 1–0).

– Det känns lite surt. Jag tycker att vi har flera lägen att avgöra den matchen. Prestationsmässigt gör vi en mycket bättre match nu än i fredags. Då var Östersund lite bättre än oss, men idag tycker jag att vi var det bättre laget och borde ha vunnit, sa HHC-tränaren Lars ”Lillis” Lövblom.

Hudik Hockey med bara en förlust på 22 matcher i grundserien har därmed fått en tuff start med endast en poäng efter två spelade matcher i AllEttan.

– Ja, visst, men serien är lång och vi får ta med oss det som var bra från den här matchen, sa ”Lillis” Lövblom.

Söndagens match påminde en hel del om den i fredags i Hudiksvall. Lagen tog ut varandra och det var i stort sett bara i numerära överlägen som det skapades chanser. HHC var först ut i power play-spel då Pontus Wernerson Libäck fick besöka utvisningsbänken redan efter 52 sekunder, men Tim Juhl i Östersunds mål gjorde exakt som han gjorde i fredags – höll tätt.

Det gjorde även #1 Magnus Åkerlund under de två minuter som #14 Simon Lövgren

var förpassad till botbänken, men Östersunds power play-spel kändes lite hetare än Hudiks.

I slutet av perioden fick HHC på nytt chansen med en man mer, som till och med blev fem mot tre de sista fem sekunderna av perioderna.

Då hann inte HHC med något, men 17 sekunder in i andra perioden kunde man äntligen spräcka nollan i AllEttan. Det var #40 Markus Kinisjärvi som fick helt öppet mål efter ett fint förarbete signerat #18 Erik Flood.

Då hade HHC varit mållöst i nästan två timmar (#13 Simon Löf gjorde 3–0 borta mot Sollentuna 4.33 i andra perioden).

– Jag tycker vi kommer ut rätt så bra i matchen och det känns som att vi har ett litet grepp redan i första perioden, men att vi får utdelning först i den andra, sa ”Lillis” Lövblom.

Andra perioden präglades av många utvisningar – och power play-mål. Hemmalagets 1–1 efter 10.40 kom när #55 Albin Runesson satt utvisad. Målskytt efter ett snyggt anfall var Daniel Magnusson.

Sedan åkte Linus Wernerson Libäck ut och då kunde HHC ta ledningen på nytt. #11Sebastian Manberg släppte över pucken till #4 Henric Nordin som direktsköt och 1–2 var ett faktum.

Det blev ytterligare en utvisning för Östersund innan perioden var över. Då klarade visserligen hemmalaget av sitt box play-spel, men Jesper Solomon Frisell hann nätt och jämt in på isen innan Hudiks lagkapten, #10 Jonas Lindström, kunde trycka in 1–3, och gästerna gick till pausvila i en tvåmålsledning.

Östersund fick till ett tidigt reduceringsmål i tredje perioden. HHC hade precis klarat av en tvåminutersutvisning på #20 Henrik Marklund och man verkade slappna av lite. Det utnyttjade Petter Runesson som dundrade in 2–3, och stärkta av det målet handlade det om hemmalaget en bra stund. Men HHC redde ut anstormningen och hade också några chanser att punktera matchen.

I stället kunde Östersund kvittera när HHC inte lyckades rensa ut pucken. David Westlund sköt och Elias Bjuhr styrde in 3–3-pucken.

– Jag tycker att vi sitter i förarsätet i stort sett hela matchen och det blir ett litet slumpmål på slutet, ett mål som naturligtvis är tungt att släppa in, sa ”Lillis” Lövblom.

I förlängningen fick HHC straff redan efter 48 sekunder, men #28 Sebastian Fakt kunde inte överlista Tim Juhl. Det kunde inte HHC:arna när man kom tre mot en heller, och likaså missade Erik Flood ett friläge med Juhl.

Men när Östersund kom två mot en kom segermålet. Michaelis Hudson droppade pucken till David Westlund som krutade in 4–3.

– Vi hade chanser att avgöra, men det ville sig inte. Förhoppningsvis brukar det jämna ut sig över en lång serie, sa ”Lillis” Lövblom.

En poäng på de två inledande matcherna, och nu väntar en tuff bortamatch mot Väsby på onsdag, ett Väsby som inlett med dubbla segrar mot Enköping – och helt plötsligt känns det som en ”måste-match” för HHC…