Fakt avgjorde i förlängningen

Historien var på väg att upprepa sig när HHC mötte Väsby på bortaplan och till slut ändå kunde avgöra matchen i förlängningen och ta två både viktiga och sköna poäng med sig hem.

I matchen mot Östersund senast ledde HHC fram tills dess det återstod 1.53 då Östersund kvitterade och sedan också tog extrapoängen. Mot Väsby ledde HHC med 2-1 innan Väsby kvitterade när det bara återstod 1.23, men den här gången kunde HHC mycket rättvist avgöra i övertidsspelet med ett iskallt mål av #28 Sebastian Fakt sedan #20 Henrik Marklund (bilden) blivit tvåmålsskytt under ordinarie tid.

2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-1) blev siffrorna i Vilundahallen i en match som bara lockade 462 åskådare trots att hemmalaget kom till spel efter två raka segrar i AllEttans inledningsronder.

– Det var förstås riktigt skönt att vi till slut kunde ta extrapoängen. Det kan vara viktigt att få resultatet med sig, men samtidigt måste vi kunna kräva att flera ska bidra på forwardssidan, där arbetsinsatsen är alldeles för ojämn, tyckte ”Lillis” Lövblom.

– Det var lite för ojämnt i prestationerna om man s

er till hela matchen. Nu var vi var bra i 40 minuter, men det räcker inte. På backsidan blir det väl klart godkänt, men vi skapar alldeles för lite i det offensiva spelet, menade HHC-tränaren.

HHC fick jobba hårt för den här segern och det borde absolut ha blivit tre poäng, men det har gått lite troll i avslutningarna där självförtroendet har rubbats och där skotten alltför ofta får tas ur dåliga lägen och som välplacerade målvakter nästan alltid klarar.

När #21 Patrik Elfsberg i början av andra perioden fick en klubba rakt upp i ansiktet och fick hjälpas av banan samtidigt som hans blod skrapades från isen såg det otäckt ut, men Elfsberg kunde ändå komma tillbaka och slutföra matchen.

Apropå utvisningar så hade HHC chansen vid fyra tillfällen under de två första perioderna i spel 5 mot 4 utan att få någon utdelning och då blir det förstås svårt att avgöra jämna matcher i AllEttan.

HHC fick dessutom jobba från ett underläge när Väsby efter 4.41 i andra perioden gjorde matchens första mål. Martin Liljekvist skickade in pucken mot mål från blå linjen och där stod Felix Dahlgren ensam och ”bortglömd” framför Magnus Åkerlund och kunde styra pucken i mål.

Kvitteringen kom efter 14.49 när Henrik Marklund gjorde sitt första mål för kvällen sedan Filip Lander och Sebastian Manberg dukat upp med två läckra passningar.

När sedan Henrik Marklund gav HHC ledningen med 2-1 i inledningen av den tredje perioden efter Manbergs förarbete såg det ut som om den första fullpoängaren var på väg. Men HHC fick jobba hårt i några tuffa utvisningar och hamnade ofta lite för djupt i egen zon.

Det här kunde Väsby till slut utnyttja när Fredrik Stridlund drog iväg ett skott från blå efter 18.37 och kvitterade till 2-2.

I övertidsspelet var det Väsby som hade det mesta av pucken, men utan att få till något riktigt hot mot HHC:s mål. När sedan chansen kom efter förspel av Lander och Seydlitz prickade Sebastian Fakt iskallt in segermålet när han höll inne skottet och fick ner Väsbys målvakt på isen innan han lyfte pucken i mål.

Stort jubel hos HHC där alla förstod att den här poängen kan betyda mer än bara just en poäng. Det här kan vara signalen till en nytändning.

Skribent: Lars Gösta Larsson