Inför kvällens matcher i vårettan

Vårettan Östra

Vallentuna – Sollentuna
Ikväll drabbar Vallentuna och Sollentuna ihop i ett norrortsderby. Matchen är oerhört viktig för båda lagen om man vill hänga med i jakten på den åtråvärda playoffplatsen. I grundserien vann Vallentuna båda matcherna med 5-3 respektive 4-1.

Hanviken – Segeltorp
Tabelljumbon Hanviken har inlett vårserien med två raka förluster. Segeltorp föll i premiären mot Hammarby men senast mot Vallentuna. Segeltorp som av många experter tippades ta en plats i Allettan vann båda matcherna mot Hanviken under grundserien med 5-1 respektive 8-0.

Trångsund – Nyköping Gripen
Grundseriens tabelljumbo Trångsund inledde vårettan med seger mot Hanviken med 3-2. Nyköping Gripen har även de mött Hanviken, Gripen vann den matchen med klara 7-3. Under grundserien vann Gripen båda matcherna med 7-3 respektive 4-1.

Vårettan Västra

Skövde – Arboga
Trean Skövde tar emot serieledande Arboga i en mycket intressant match i den västra vårettan. Den senaste fem gångerna lagen har mötts så har Skövde vunnit tre och Arboga två, men de två senaste gångerna lagen drabbat samman så är det Arboga som har vunnit.

Forshaga – Surahammar
Tabelljumbon Surahammar åker till Forshaga ikväll för en match Forshaga IF. I inledningen av Vårettan så har Forshaga förlorat med 5-2 mot Kumla samt vunnit med 2-1 mot Lindlöven. Surahammar har förlorat båda sina inledande matcher, med 4-1 mot Malung och med 6-1 mot Skövde. De fem senaste matcherna lagen emellan har Forshaga vunnit. Under lyckades inte Surahammar att göra mål på Forshaga. Värmlänningarna vann båda matcherna med 2-0.

Kumla – Lindlöven
Kumla som just nu ligger på en fjärdeplats i Vårettan västra tar emot tabellfemman Lindlöven som på förhand var tippade att ta en plats i Allettan. Lagen har spelat en match vardera och har båda mött Forshaga. Kumla vann sin match med 5-2, Lindlöven förlorade sin med 2-1. I grundserien vann Kumla hemma mot Lindlöven med 5-1, returen i Lindesberg vann Lindlöven med 5-2.

Vårettan Södra

Kalmar – Halmstad
Nykomlingen Kalmar tar emot tabelljumbon Halmstad hemma.  I grundserien vann man respektive hemmamatch med 5-4. Halmstad har inlett vårserien med förluster mot Tyringe med 4-2 och Dalen med 3-2. Kalmar vann sin enda match hittills mot Mörrum med 7-2.

Tyringe – Nybro Vikings
Tabellfyran Tyringe tar emot serieledande Nybro Vikings. Tyringe har inlett med en vinst mot Halmstad och en förlust mot Helsingborg. Nybro har vunnit båda sina inledande matcher, Helsingborg besegrades med 7-1 och Mörrum med 5-3. Nybro har vunnit båda matcherna lagen emellan denna säsong.

/Mats Tjernström