Hattrick i första matchen för Forshaga

Den västra serien spelade full omgång under söndagen.

Malung – Skövde 3-2

Den första perioden i Malungs ishall bjöd på en hel del, redan efter en knapp minut tog hemmalaget ledningen efter att Emil Ax snappat upp en mindre lyckad passning och dunkat upp pucken i nätet.
Därefter kom Skövde in i matchen och kvitterade knappt två minuter senare genom lagets poängkung, Henrik Thegel i powerplay.
Samma Thegel fick chansen att ge Skövde ledningen fyra minuter in i den andra perioden när han fick slå en straff men den gången vann målvakten Robin Christoffersson.
Istället var det Malung som på nytt tog ledningen i slutet av mittperioden, för med knappa två minuter kvar satte Emil Knuts 2-1 för Malung.
Skövde kvitterade på nytt, knappt fyra minuter in i den tredje perioden genom Axel Abrahamsson men Malung ville mer den här matchen och såg till att ta ledningen en tredje gång. Daniel Söderlund hittade nätmaskorna bakom Hugo Fagerblom efter halva den tredje periodne och det blev också det sista målet i matchen.
Malung kliver därmed förbi Skövde i tabellen och går upp på första plats med elva poäng.

Surahammar – Kumla 2-3 (straffar)

Surahammar var på jakt efter andra raka segern när Kumla kom på besök och det började bra för hemmalaget.
Charlie Hellström satte 1-0 efter knappt tolv minuters spel och fyra minuter in i den andra perioden ökade Oliver Nordmark på till 2-0 i powerplay.
Men Kumla växte in i matchen, tog för sig mer och mer och när Oscar Svanborg reducerade fyra minuter in i den tredje perioden blev det nerv i matchen på nytt.
Kumla jagade och jagade för att få till en kvittering och i matchens absoluta slutskede, med en sekund kvar att spela tryckte Daniel Lindberg in kvitteringspucken till 2-2.
Matchen gick därmed till förlängning men där var det inget av lagen som lyckades göra mål, istället fick det avgöras på straffar och där var det Kumla som var något vassare.
Victor Wänghult satte två straffar för Kumla och såg till att gästerna fick med sig bonuspoängen hem.
Kumla går tack vare segern upp på sex poäng men är fortfarande näst sist i tabellen. Sist i serien ligger Surahammar på fyra pinnar.

Arboga – Forshaga 2-5

Forshaga begav sig till Arboga och var rejält laddade inför matchen. De gick ut och satte gasen i botten direkt från start och en spelare som var extra taggad var William Johannesson som hämtats från Hammarö i division två där han gjort 39 poäng på 18 matcher.
Hans kväll blev minst sagt minnesvärd.
Men det var Gabriel Johansson som inledde målskyttet för Forshaga efter drygt två minuter i powerplay innan William Johannesson presenterade sig.
För när klockan precis skulle slå över på tolv minuter skickade han in 2-0 för Forshaga och gjorde därmed sitt första mål i Hockeyettan.
Alexander Kovalonok reducerade för Arboga efter knappt 17 minuter men det här var Forshagas afton.
För dryga kvarten in i den andra perioden ökade William Johannesson på till 3-1 och i den tredje perioden fullbordade han även sitt hattrick när han satte 5-2 på straffslag.
Dessförinnan hade Kevin Jågas-Hansson reducerat efter en dryg minut och Stefan Kask skickat in 4-2 för Forshaga. Men den som kommer minnas den här matchen bäst är naturligtvis William Johannesson som gjorde hattrick i sin första Hockeyettan-match.