INFÖR VÄSBY VS PITEÅ HOCKEY

Efter den stora hockeyfesten igår väntar ännu en när hårdsatsande Piteå Hockey gästar Vilundahallen söndag eftermiddag den något udda tiden 17.00. Det är mot ett Piteå som inledde Allettan med två raka segrar mot Väsby lördagsmotståndare Vännäs men som i lördags något oväntat åkte på en övertidsförlust i Bahcohallen mot Enköpings SK. Detta lär innebära att vi således kommer att möta ett riktigt revanschhungrigt Piteå som säkerligen inte vill att deras långresa från Norrland ner till Uppland och Stockholm ska sluta med två raka förluster.

Piteå är ju tillsammans med Hudiksvall och Borlänge de på förhand topptippade lagen vilket inte är så konstigt eftersom de vann sin grundserie i ganska överlägsen stil efter endast två förluster under ordinarie tid och därtill med en överlägsen målskillnad. Offensivt sett leds laget av en sylvass förstaformation där trion Magnus IsakssonCarl Becker samt Joakim Högberg placerade sig etta, två och tre i hela poängligan i grundserien och där de tillsammans stod för inte mindre än 87 poäng. Dessa måste Väsby så klart ha ett extra vakande öga på tillsammans med den forna Väsbyspelaren Viktor Nilsson som faktiskt leder den interna poängliga i Allettan hitintills med fyra poäng varav tre inskjutna mål. Något av en högoddsare eftersom han framförallt har gjort sig känd som en defensivt lagd back.

Jag har tagit ord med Viktor inför hans återkomst till Vilundahallen och hans tankar inför det låter enligt följande.

Hej Viktor! Varmt välkommen till Vilundahallen igen. Hur kommer det kännas att vara tillbaka där du för två säsonger spelade?

Tjenare, det känns kul att komma tillbaka, det är några spelare som spelar kvar i Väsby sen jag var där.

Din form verkar ju vara briljant bra med tanke på att du producerat hela fyra poäng varav tre mål på två spelade matcher. Hur kommer det sig att en defensivspecialist som du skottat in så många mål framåt?

Ja, det har studsat lite rätt här i början vilket är kul. Har klivit med i anfallen lite mer än vad jag gjort tidigare vilket gjort att jag fått bättre lägen.

Vad har du annars för roll i årets upplaga av Piteå?

Det är väl egentligen samma som tidigare år, jobba hårt, stark defensiv.

Piteå nämns ju alltid som en förhandsfavorit att spela en kvalserie mot Allsvenskan. Hur bra tycker du att ni är i år jämfört mot exempelvis fjolåret eller från den säsongen då vi möttes i Playoff 2?

Vi har väl ungefär samma lag som ifjol, några spelare lämnar ju alltid. Men tycker de nya som kommit in har gjort det bra. Vi har ett skönt gäng som jobbar för varandra.

Vilka spelare i ditt lag förutom dig själv då, varit riktigt heta i inledningen av Allettan?

Tim kämpeberg har varit på rivig och gjort det bra i början här.

Där har ni inlett med dubbla vinster mot Vännäs. Vad tycker du kännetecknade dessa två möten?

Det har varit två matcher med mycket fart men lite sämre passningsspel, tycker vi vinner välförtjänt men Vännäs är ett bra lag som kommer ta poäng.

Vad känner ni i Piteå till om årets upplaga av Väsby Hockey och vad tror du väntar er på söndag?

Har egentligen ganska dålig koll, men ett bra PP och farliga kontringar.

Vad tror du då på för typ av matchbild?

Mycket fart och högt tempo!

Hur ser skade-/sjukdomsläget ut hos er, är alla tillgängliga för spel?

Alla gubbar är tillgängliga för tillfället!

Slutligen Viktor, hur går det på söndag och vad blir avgörande för matchens utgång tror du?

Vi vinner, tror det kommer bli en tajt match men avgörandet blir att vi får igång vårt PP.

// # 7 – Viktor Nilsson – Piteå Hockey

För Väsbys del gäller det att studsa tillbaka efter urladdningen mot Vännäs. Det är inte helt lätt alla gånger men en som gjort det många gånger förr när han spelade i USA är backen Mikael Lengmo. Han vet vad som krävs för att ha en så pigg kropp som möjligt och om det samt hans intryck efter lördagens härliga seger låter enligt följande.

Hej Mikael! Vilken hockeyfest det blev i Vilundahallen inför nästan 1 900 åskådare. Hur var känslan att spela matchen inför så mycket folk?

Det var helt fantastiskt! Jag tycker vi fick med oss energin från publiken direkt och gjorde en fin förstaperiod som sedan följdes upp av två bra perioder till. En stor eloge till alla som på något sätt varit delaktiga i att göra detta möjligt – succé!

Vad säger du annars om matchen som helhet och vad tar vi med oss från den till matchen mot Piteå på söndag?

Ne,j men som jag sade, jag tycker vi kommer ut med en grym energi, liknande den som mot Hudik sist och 2-0 efter första perioden är egentligen i underkant. Efter det spelar vi hyfsat kontrollerat och jag tycker vi lärt oss massor om man jämför med en del onödiga misstag som skedde i serien innan jul. Det blev 5-1 till slut men vi kunde gjort ett par till.

Det finns ingen risk att ni brände allt krut mot Vännäs och att det inte finns så mycket mer att hämta mot Piteå?

Nej, det tror jag absolut inte. Det var bara kul att spela inför så här mycket publik men visst, imorgon kommer det vara annorlunda. Jag hoppas att publiken som kom älskade vad dom såg och vill komma tillbaka igen. Det är så det är, vi vill stå för en hockey där vi sätter tonen och driver upp tempot själva och då blir det underhållande och det tyckte jag vi gjorde idag och det kommer vi försöka med imorgon också. Vi går för två vinster denna helg!

Vad känner du annars till om söndagens motståndare och vad tror du väntar oss?

Det enda jag vet och har sett är att de vann sin serie i norr innan jul och det betyder alltid något. Jag har varken mött dom eller ens sett dom spela men det ska bara bli kul att mäta krafterna mot norra seriens bästa lag.

Hur laddar ni nu upp inför söndagen och hur kommer det att gå i toppmötet?

Självklart förväntar jag mig ett skickligt lag i Piteå och vi kommer att behöva vara minst lika bra imorgon mot idag. Att spela såhär två dagar i rad är speciellt men jag är faktiskt van vid det då vi hade så i college. Det gäller att äta, dricka och sova lite mer än man tror man behöver och även om man kanske känner några procent trötthet mot dagen innan, vilket i sig inte är speciellt konstigt, så behöver man vara obekväm mot kroppen så att man verkligen är igång i fysiskt och mentalt när pucken släpps. Det är de lärdomarna jag drog från back-to-back matcher i USA.

// # 13 – Mikael Lengmo

Gällande matchen i Vilundahallen så är det kontantfri entré som gäller. Kort och swish går bra och inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. 100 kr kostar det för vuxna och 50 kr för pensionär och ungdom. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett. Det går även att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via hemsidan, bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett. I entrén i Vilundahallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längst till höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

Matchen sänds via nätet och länken till matchen ser ni här nedan.

https://live.hockeyettan.se/live/12129

Varmt välkomna till Vilundahallen!!

Foto: Arne Rundlöf