Nybro fortsätter vinna i södra vårserien

Tre matcher bjöds det på i den södra vårserien under söndagen.

Helsingborg – Kalmar 1-4

150 personer hade tagit sig till Ängelholm och Lindab Arena när Helsingborg mötte Kalmar och de fick se ett piggt Kalmar som skapade mängder av chanser.
Till slut fick de också utdelning, Jesper Sellin skickade in ledningsmålet efter knappt elva minuter men Helsingborg tänkte inte ge bort poängen utan kamp.
Julius Falkenbäck-Bergkvist kvitterade till 1-1 efter knappa 16 minuter och efter den första akten var ställningen helt lika.
Det var den även efter den andra perioden och publiken fick vänta till den avslutande perioden innan de fick se Kalmar ta ledningen på nytt när Kim Runermark satte 1-2 efter knappt två minuter.
Jarkko Oikarinen ökade på ledningen till 1-3 efter knappt halva tredje perioden och med fyra minuter kvar att spela punkterade Oikarinen tillställningen när han satte 1-4 för Kalmar.
Kalmar innehar andrapl

atsen i tabellen på 12 poäng men har sex poäng upp till ledande Nybro.

Nybro – Dalen 6-3

I Liljas Arena var det målmässigt jämnt i en period sedan gick hemmalaget ifrån rejält.
Men det var Dalen som tog ledningen i matchen efter knappt nio minuter genom Viktor Näslund. Ledningen behöll de dock bara i knappt sex minuter innan Johan Järlefelt kvitterade. Den fina publiksiffran i Liljas Arena, 1285 personer fick se sitt Nybro inleda den andra perioden på bästa möjliga sätt.
Nybro såg till att skaffa sig ett försprång i protokollet. Alex Ek satte 2-1 redan efter två minuter och tio minuter senare ökade Fabian Ilestedt på till 3-1.
Och under en minut i den tredje så avgjorde Nybro tillställningen.
Jonathan Augustin satte 4-1 efter fyra minuter och 57 sekunder senare ökade Robin Kokkonen på till 5-1.
Anton Johansson reducerade till 5-2 med sex minuter kvar att spela men Nybro svarade genom att göra 6-2 bara en dryg minut senare genom Markus Palmberg.
I powerplay putsade Jonathan Tholander till siffrorna till 6-3 som också blev slutresultatet.
Nybro toppar tabellen på maximala 18 poäng medan Dalen ligger på tredje plats med elva pinnar på kontot.

Mörrum – Tyringe 1-0

I Jössarinken bjöds vi på kvällens målsnålaste match.
Inför 426 åskådare var det Mörrum som tog ledningen i matchen efter fem minuters spel genom Linus Björk.
Tyringe fick chansen att spela powerplay under mittperioden men lyckades inte överlista Sebastian Ericsson i Mörrums kasse trots att det var spel fem mot tre under nästan en minut.
Tyringe gjorde vad de kunde men Mörrum spelade disciplinerat och bjöd inte på någonting. Och när Tyringe väl kom till chanserna så var Ericsson i vägen och parerade.
I tabellen ligger lagen fyra och femma på sex poäng vardera med Tyringe på bättre plusstatistik.