Tre hemmasegrar i Östra Vårserien

Sollentuna-Hanviken 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 1-0)

Sollentuna tar ledningen sent i den första perioden i powerplay genom Simon Brännvall. Hanviken tar chansen i sitt powerplay och kvitterar till 1-1 i början av den andra perioden genom Charlie Ahlberg innan Sollentunas Philip Wong ger sitt lag ledningen igen, även denna gång i powerplay. Men bortalaget ger inte upp och får in en kvittering efter 16.15 i den tredje perioden när Emil Leijon hittar nät. Matchen går till förlängning där Elias Lindskog avgör efter bara 54 sekunder, noterbart är att även det målet gjordes med en man mer på banan för Sollentuna.

Segeltorp-Trångsund 5-2 (2-0, 1-0, 2-2)

Bra start för hemmalaget när Oliver Forsberg och Marcus Lissäng skjuter in två mål i powerplay i den första perioden. Alexander Olsson ser till att det också blir 3-0 efter två spelade perioder och en tuff uppförsbacke för Trångsund inför sista. Då kommer också 4-0 från Matthias Sundberg innan bortalagets Jens Berg får in en reducering. Segeltorp håller inte bara tätt utan gör också 5-1 genom Fredrik Berg och Trångsund kunde inte jubla allt för mycket efter sitt 5-2 mål med 28 sekunder kvar.

Hammarby-Vallentuna 6-4 (1-0, 3-2, 2-2)

Axel Åström inledde målskyttet för Hammarby i den första perioden men desto fler mål skulle det bli i den andra och tredje perioden. Vallentuna kvitterade genom Oskar Carlsson innan Felix Lundquist tog tillbaka ledningen för hemmalaget. Vallentuna gav sig inte och fick in en ny kvittering, denna gång av Gustav Jansson. Men innan den andra periodens signal gick hade Hammarby inte bara tagit tillbaka ledningen utan också ökat på den till 4-2. Eric Winbergh och Marcus Carlsson målade en varsin gång. I den tredje kämpade Vallentuna för att få med sig poäng och man får tidigt in 4-3 genom Leo Stolpe. Hammarbys Eric Winbergh gör sedan relativt snabbt 5-3 innan Vallentuna reducerar på nytt, nu från Marcus Andersson. Men närmare kom man aldrig, istället satte Felix Johansson dit 6-4.