AIF vann Kirunaderbyt, Lejon tog storseger och Teg vände

Det var en händelserik onsdag i den norra vårserien när säsongens tredje Kirunaderby spelades inför storpublik på Lombia. AIF började matchen bäst och gick ifrån till en 0-2-ledning tidigt i den första perioden, men IF lyckades hitta tillbaka in i matchen och inför den tredje perioden var matchen utjämnad till 2-2. Emil Jakobsson klev in i handlingarna i mitten av den avslutande perioden när han sköt det matchvinnande 2-3-målet till AIF, som med två ytterligare mål i öppen bur skrev slutresultatet 2-5.

IF-tränaren Robert Lahti menar att man hade chansen att avgöra matchen i de två första perioderna men inte lyckades.

– Vi bestämde oss för att göra en bättre insats än senast. Vi ville bjuda till och det tycker jag att vi gjorde i de två första perioden. Då äger vi matchen totalt. Vi spelar ett helt annat sätt med pucken än tidigare och skapar fina spelvändningar och kontrollerade anfall. Jag tycker att vi maler sönder motståndarna i de perioderna och vi borde ha haft ledningen, säger Lahti till klubbens hemsida efter matchen.

I kvällens andra matcher tog Lejon en imponerande storseger borta mot Asplöven med hela 0-7. John Westermark fortsätter att storspela och har efter 35 räddningar under onsdagskvällen hållit nollan i två raka matcher. I offensiv väg ledde Mattias Törnqvist Lejon med fyra poäng.

I Umeå såg det länge ut att bli Örnsköldsviksseger borta mot Teg men tack vare en stark tredjeperiod gick Umeålaget från 1-2 till 5-3 och segern var ett faktum. Tobias Holmberg blev stor matchvinnare för Teg med två mål i den tredje perioden.

 

Onsdagens resultat från Hockeyettan norra vår:

Kiruna IF-Kiruna AIF 2-5

Teg-Örnsköldsvik 5-3

Asplöven-SK Lejon 0-7

 

 

//Marcus Malmsten