Halmstad tog poäng av serieledarna

Kalmar – Dalen 3-1
Oskarshamns 19-årige juniormålvakt Alexander Nilsson fortsätter imponera i Kalmartröjan. I 3-1 segern mot Dalen räddade 19-åringen 32 av 33 Dalenskott. Amerikanaren Evan Allen gjorde två av hemmalagets mål. Matchen snackis var annars hemmalagets profilvärvning Andreas Holmqvist som lyckades dra på sig 34 utvisningsminuter i en och samma situation.

Helsingborg – Mörrum 4-2
Helsingborg vann äntligen mot Mörrum. Avgörande kom två minuter in i den tredje perioden då Anton Sjöstrand satte 3-2. Spiken i kistan kom efter 11.32 då Casper Andersson gör 4-2 till Helsingborg i spel fem mot fyra.

Nybro Vikings – Halmstad 3-2 (sd)
Halmstad tog en poäng mot seriesuveränen. Hemmalaget ledde den småtjuriga matchen efter två perioder men i början av den kvitterade gästernas Alexander Klarin till 2-2. I overtime avgör sedan Robin Wengdahl.