Måstematcher i den västra vårserien

Forshaga – Malung
Nästjumbon Forshaga tar emot serieledande Malung hemma Ängevi ishall i afton. Forshaga har på sina fyra första matcher vunnit två och förlorat två. Malung har spelat tre matcher och på dessa tagit sex av nio möjliga poäng.  I grundserien vann man respektive bortamatch. Forshaga vann i Malung med 4-1 och Malung vann i Forshaga med 2-1.

Kumla – Arboga

em>
På de senaste fem seriematcherna lagen emellan så har Arboga vunnit fyra matcher och Kumla en. I grundserien 18/19 vann Arboga med 5-1 hemma respektive 5-4 på bortais. Under de inledande matcherna har Kumla vunnit en match, spelat en oavgjord samt inkasserat en förlust. Arboga har vunnit en och förlorat två men ligger tack vare bonuspoängen från grundserien före Kumla.

Lindlöven – Surahammar
Lindlöven är nog Surahammars största mardröm om man ser till statistiken. På de senaste fem matcherna lagen emellan har Lindlöven vunnit samtliga och med en förkrossande målskillnad på 34-7. I vårserien har Lindlöven bara spelat en match på grund av ishaveriet i Skövde, på dessa matcher man vunnit en samt förlorat en. Surahammar har vunnit en match, förlorat två under ordinarie tid samt en på straffar.

/Mats Tjernström