Hammarby i serieledning efter stark vändning

Hammarby vände ett tidigt tvåmålsunderläge till seger hemma mot Trångsund, och är därmed uppe i serieledning!

Trångsund visade tidigt att man är bättre än vad tabellpositionen visar, och var effektiva i inledningen. När sju minuter var spelade stod det redan 0-2 på tavlan. Hammarby jobbade sig in i matchen, och efter elva minuter tryckte Nestor Plarsmo in en reduceringspuck.

Bajen spelade lite bättre i den andra perioden, men matchen var fortsatt en ganska jämn historia. Efter drygt halva matchen fick Hammarby power play, och Felix Johansson kvitterade till 2-2 som också var ställningen inför den sista perioden.

Trånkan tröttnade mer och mer, och Hammarby kunde nu gå ifrån till vad som  kändes som en ganska säker tvåmålsledning med runt tio minuter kvar att spela. Förstakedjan med Plarsmo, Johansson och Eric Winbergh låg bakom det mesta idag, så också målen till 3-2 (Felix Johansson) och 4-2 (Eric Winbergh). Bortalaget plockade ut keepern i slutet men var aldrig riktigt nära att överlista en stabil Rasmus Eklöf i Hammarbykassen.

Istället kunde Marcus Carlsson fastställa slutresultatet 5-2 i tom kasse med mindre än minuten kvar, framspelad av Winbergh som gjorde sin fjärde poäng i matchen och nu leder seriens poängliga. I samma liga finner vi också Hammarbyspelare på plats 3 (Plarsmo), 4 (Lundqvist) och 5 (Albertsson) – Bajen har fått en både mål- och poängmässigt strålande start på vårserien!

Så pass bra har det alltså gott att Hammarby nu leder serien, på samma poäng som Segeltorp och tre poäng före Nyköping (som har en match mindre spelad). Det ser allt mer ut som att det är dessa tre lag som kommer göra upp om playoffplatsen, och det är därmed två tuffa bortamatcher som närmast väntar för Bajen mot just de två toppkonkurrenterna.

Redan på söndag är det match igen, då mot Nyköping i Rosvalla. En svår men mycket inspirerande uppgift för ett Hammarby som har självförtroendet på topp just nu!

/Victor Nyström
Foto: Henric Wauge