Kalmar bröt Nybros förlustfria svit

Det spelades tre matcher i den södra vårserien under fredagen.

Kalmar – Nybro 3-2

I en fullproppad Iffe-hallen var Nybro på besök under kvällen för ett nytt derby och gästerna var betydligt hetare i den första perioden jämfört med Kalmar.
Markus Palmberg fixade 0-1 redan efter en minuts spel och Alex Ek ökade på till 0-2 efter knappa sju minuter.
Men Kalmar gav inte upp och tog över tillställningen.
Sebastian Ottosson reducerade i powerplay med drygt två minuter kvar av den andra perioden och i den sista akten vände hemmalaget på matchen.
Evan Allen stod för två mål för Kalmar inom loppet av tre minuter och Kalmar var i ledning.
Gästerna som innan dagens match bara tappat en poäng under inledning försökte ta sig igenom ett samlat Kalmarförsvar men lyckades inte överlista burväktaren Alexander Nilsson.
Istället kunde Kalmar jubla inför sina fans och fira att de tagit tre poäng mot rivalen och nu bara ligger två poäng efter Nybro i tabelltoppen.

Dalen – Tyringe 3-4 (förlängning)

I Norrahammar var Tyringe på besök och det var gästerna som tog ledningen i matchen, ett psykologiskt ledningsmål som kom när det bara återstod två sekunder av den första perioden genom Belmin Mesanovic.
Dalen såg dock till att vända på underläget i den andra perioden när Christian Kristiansen kvitterade efter fyra minuter och tio minuter senare satte Oscar Josefsson 2-1 i powerplay.
Men Tyringe fortsatte trumma på och i powerplay skickade Mattias Eriksson in kvitteringen till 2-2 efter 16 minuter.
I inledningen av den tredje perioden fick hemmalaget straffslag och Ian Örnskog fick förtroendet.
Han tackade och tog emot genom att ge Dalen ledningen på nytt med en vacker straff.
Men gästerna kom tillbaka ytterligare en gång och kvitterade till 3-3 genom Tyler Coulter efter drygt elva minuter.
Fler mål blev det inte under ordinarie tid och matchen gick till förlängning. Där var det gästernas Tyler Coulter som fick sista ordet när han skickade in segermålet och gav bonuspoängen till Skåningarna.

Halmstad – Mörrum 4-0

De två lagen längst ned i tabellen möttes under fredagskvällen och det var viktiga poäng som stod på spel i Halmstad Arena.
Hemmalaget tog ledningen i inledningen av den första perioden när Marcus Christensson skickade in 1-0 bakom Sebastian Ericsson efter knappt två minuter.
I mittperioden kom så det avgörande rycket när Jonas Blidby satte 2-0 efter knappt 13 minuter i powerplay och i slutminuten av perioden ökade Markus Nygren på till 3-0.
I den sista akten kunde Halmstad bevaka sin ledning och de passade även på att fastställa slutresultatet till 4-0 genom Robin Holm när de fick spela fem mot fyra efter tre minuter.