Lyckas Forshaga bryta Skövdes svit?

Skövde – Forshaga
Skövde har vunnit de senaste fem matcherna mot Forshaga, tre av dem efter straffavgörande.  Kan Forshaga sätta stopp för den sviten ikväll? Forshaga har de senaste två matcherna skrällt mot Arboga och Malung. En starkt bidragande orsak till formtoppen är succévärvningen William Johannesson division 2 laget Hammarö som gjort fem mål och en assist på dessa två matcher. Skövde har under inledningen i vårserien fått till det rejält i powerplay, man toppar PP-ligan med hela 46,15%.

Arboga – Lindlöven
Tidigare säsonger har Lindlöven haft plusstatistik på Arboga men denna säsong har Arboga vunnit båda matcherna lagen emellan. Hemma vann man med 3-2 och på bortais lyckades man vinna med klara 5-2.  När det gäller specialteams är det Lindlövens spel i boxplay som sticker ut, man har inte släppt in ett enda mål i spelformen under de tre matcher man spelat i vårettan.

Malung – Kumla
I grundserien vann Kumla borta mot Malung med 5-3, i returen i ICA Maxi Arena så vann Malung med 6-3. Under de första fyra matcherna har Malung vunnit två samt förlorat en i sudden death och en efter ordinarie tid. Kumla har vunnit två under ordinarie tid samt en på straffar, den enda plumpen i protokollet är förlusten mot Lindlöven hemma.

 

/Mats Tjernström