Rivalerna drabbar samman i Kalmar

Kalmar – Nybro Vikings
Kvällens kanske hetaste match spelas i IFFE Hallen i Kalmar mellan hemmalaget Kalmar HC och rivalerna Nybro Vikings. I grundserien vann Kalmar premiären borta mot Nybro och i returen vann Nybro i Kalmar med. Noterbart är att Kalmar är högst rankade i powerplayligan och rankade tvåa i boxplayligan. Serieledande Nybro är rankade trea i powerplayligan och sexa i boxplayligan.

Dalen – Tyringe
Tabelltrean Dalen tar emot tabellfyran Tyringe i Norrahammar. I grundserien vann Tyringe sin hemmamatch med 7-3 och Dalen vann sin med 5-0. När det gäller special teams ligger Tyringe rankade tvåa i boxplayligan.

Halmstad – Mörrum
Tabelljumbon Halmstad tar emot tabellfemman Mörrum i en för båda lagen viktig match. Halmstad har under de inledande matcherna bara fått ihop två poäng medan har fått ihop sex. För gästernas del ligger man bara målskillnad till godo för att hålla sig över kvalstrecket. Vinner Mörrum denna match så blir skapar man sig en lucka på tre poäng till Helsingborg och ytterligare fyra ned till Halmstad. Vinner däremot Halmstad matchen så är serien helt öppen.

/Mats Tjernström