En poäng i toppmötet

Foto: Peter Scott
Toppmötena i AllEttan norra avlöser varandra. Hudik Hockey kunde inte riktigt följa upp segern mot Piteå i onsdags, utan fick nöja sig med en poäng när Borlänge gästade på lördagseftermiddagen.

Toppmötena i AllEttan norra avlöser varandra. Hudik Hockey kunde inte riktigt följa upp segern mot Piteå i onsdags, utan fick nöja sig med en poäng när Borlänge gästade på lördagseftermiddagen.
Matchen slutade 2–3 (1–1, 0–1, 1–0, 0–1) sedan gästerna avgjort i förlängningen.

– Det är små marginaler som avgör, speciellt när det blir spel tre mot tre. Mot Väsby vann vi, nu förlorade vi, sa HHC-tränaren Lars ”Lillis” Lövblom.

– Vi gör en stark sista period med många fina lägen och vi var verkligen värda poäng.

I onsdags svarade Hudik Hockey en av säsongens bästa matcher när Piteå besegrades med 5–2. Spelet kom kanske inte upp i samma standard mot Borlänge, men det berodde nog också på att Borlänge är ett bättre lag än Piteå.

– Ja, det tycker jag nog. Borlänge spelar mycket snabbare och vi hade en del problem med deras snabba omställningar. Men vi svarar för en bra kampinsats igen där alla jobbar för varandra, sa Lövblom.

Hemmalaget inledde piggast och ledningsmålet lät inte vänta på sig. #28 Sebastian Fakt avslutade ett snyggt hemmaanfall där #14 Simon Lövgren och #21 Patrik Elfsberg stod för förarbetet. Sedan hade HHC spel fem mot tre i 39 sekunder utan att kunna utnyttja det numerära överläget, och därefter började matchen svänga över lite i Borlänges favör.

Det var under den perioden som hockeyettans bästa spelare visade upp sig från sin bästa sida. Förre HHC-spelaren Markus ”Pajen” Persson, som dittills hade gjort mål i alla matcher, frångick inte vanan nu heller. Han kvitterade till 1–1 i första perioden och i början av andra utnyttjade han ett misstag i hemmaförsvaret och satte 1–2.

– Vi började bra men tappar sedan i slutet av perioden. Sedan i andra drar vi på oss en massa utvisningar och får jobba mycket i box play, vilket vi gör mycket bra, sa Lövblom.

HHC-utvisningarna, fyra på raken, kom sedan Borlänge tagit ledningen, och även gästerna hade spel fem mot tre under en period. Men hemmalagets box play var starkt matchen igenom och 1–2 stod sig perioden ut.

– Vi gör en mycket stark tredjeperiod där vi skapar en mängd bra chanser, och den poäng vi får med oss var vi värda, sa Lövblom.

HHC radade upp ett flertal fina chanser framför Henrik Edström i Borlänges mål, men när väl kvitteringen kom var det av det lite mera slumpmässiga slaget. #11 Sebastian Manberg höll sig framme och stötte in en retur sedan Edström inte lyckats hålla fast pucken.

2–2 stod sig under den tid som var kvar av tredje perioden, och det hela fick avgöras i sudden death. Där var Borlänge det starkaste laget och Christoffer Jansson kunde avgöra på pass från ”Pajen” Persson.

– Det var en ny tuff match med små marginaler. Men ska vi vinna sådana här matcher måste vi upp ett snäpp till. Nu gör vi lite för många misstag och det straffade sig, sa Lövblom.

HHC vann skotten med 35–23, men fick ändå nöja sig med en poäng. Skillnaden mellan lagen stavas egentligen ”Pajen” Persson. Två mål och en avgörande passning, någon sådan spelare kunde inte HHC visa upp denna eftermiddag.

Nu får man slicka såren snabbt, för redan på söndag eftermiddag är det dags för en ny hemmamatch. Då kommer en ny bekantskap till Glysishallen, detta i form av Köping, ett Köping som under lördagen föll med 0–2 borta mot Östersund.

Boden är nya serieledare efter att ha besegrat tidigare ledarna Väsby med 4–2. I lördagens fjärde match vann Kalix hemma mot Enköping med 3–1.

Skribent: Christer Stridh