KRIF vände underläge till seger i den södra Allettan

Det spelades full omgång i den södra Allettan under söndagen men starttiderna var utspridda, den första matchen började 12:30 och den sista startade först 19:00.

Grums – Visby/Roma 4-5

Grums inledde bra hemma mot Visby och tog ledningen efter knappt tre minuter genom Axel Lundqvist men när Visby fick chansen att spela fem mot tre kom kvitteringen till 1-1 genom Oskar Lundberg.
Grums tog dock tillbaka ledningen drygt två minuter senare genom Pelle Hedlund men Visby jobbade sig tillbaka ytterligare en gång.
Erik Palm kvitterade till 2-2 i powerplay efter en knapp kvart.
I den andra perioden var det Visby som tog ledningen i matchen genom Oskar Lundberg men Grums vände tillbaka.
Henrik Messfeldt satte dit 3-3 efter drygt tre minuter och Pelle Hedlund fixade 4-3 när det återstod knappt fyra minuter.
Men i den tredje perioden var det gästerna som dominerade tillställningen och bombarderade Martin Svedberg i hemmakassen. Visby prickade målet 29 gånger och vid två tillfällen tvingades Svedberg kapitulera.
Christian Hägg satte 4-4 med tre minuter kvar att spela och med bara 13 sekunder kvar av matchen skickade Christian Olsson in segermålet för ö-laget.

Vimmerby – Kristianstad 4-1

Två jämna lag möttes i Vimmerby ishall och det syntes att lagen var laddade för en tuff match.
Hemmalaget var dock först med att göra mål och det var Sebastian åkesson som gjorde det efter sju minuters spel.
Men Kristianstad replikerade och kvitterade till 1-1 efter knappt nio minuter genom Mikael Johansson.
I den andra perioden tog dock Vimmerby över matchen och skapade betydligt fler chanser än sina motståndare.
Pontus Johansson satte 2-1 efter 18.20 och med tio sekunder kvar av perioden kom 3-1 genom Jakob Karlsson.
I den tredje perioden försökte Kristianstad komma tillbaka men de lyckades aldrig överlista Tomas Rydén i hemmakassen och när Kristianstad plockade ut Joel Gistedt ur målet skickade Mathias Wigley in 4-1 i tom kasse och såg till att Kristianstad fick sin första förlust i årets Alletta.

Huddinge – Mariestad 6-4

I Björkängshallen var det målrikt och offensiv gladhockey som gällde.
Björn Jonasson hade en bra dag på jobbet och var inblandad i mycket av det offensiva i Huddinge.
Han gjorde 1-0 efter drygt tre minuters spel i powerplay och det var den spelformen som var melodin under inledningen av matchen.
För när Mariestad fick spela powerplay kvitterade Filip Thörnqvist till 1-1 efter knappt nio minuters spel.
Efter det fick Mariestad chasnen att spela ett långt powerplay men trots det lyckades de inte göra något mål i fem mot fyra utan istället kom det när de spelade fyra mot fyra.
Erik Olsson satte 1-2 efter knappt 14 minuter men hemmalaget kvitterade minuten senare genom Björn Jonasson.
Det var dock Mariestad som fick sista ordet i perioden och Albin Sethsson satte 2-3 med halvminuten kvar.
I den andra perioden vände dock Huddinge på matchen.
Björn Jonasson skickade in 3-3 efter knappt sex minuter i powerplay.
Men Mariestad återtog ledningen när Douglas Lögdal skickade in 3-4 efter knappt halva perioden.
Men sedan tog Huddinge över och vände på tillställningen, Oscar Bergkvist kvitterade halvminuten efter Lögdals ledningsmål och inom loppet av 33 sekunder gick Huddinge ifrån i slutet av perioden.
Björn Jonasson satte 5-4 efter 18.18 och Anton Kalte skickade in 6-4 efter 18.51 av den andra perioden.
Mariestad försökte komma tillbaka i den tredje perioden men målen uteblev och Huddinge fick med sig samtliga tre poäng från söndagens omgång.

Tranås – Kallinge/Ronneby 3-4 (förlängning)

Tranås var rejält laddade inför matchen och inledde på ett strålande sätt, Albin Torstensson satte 1-0 redan efter en dryg minut och Anders Skoog satte 2-0 i powerplay. Fyra minuter senare ökade Anton Blomberg på till 3-0 och då kändes det avgjort i Stiga Arena.
Men KRIF jobbade sig in i matchen och reducerade två gånger om i mittakten.
Först gjorde Stefan Söder 3-1 efter fem minuter och fyra minuter senare reducerade Daniel Andersson till 3-2.
I den tredje perioden kom även kvitteringen, i numerärt underläge skickade Karl Olofsson in pucken bakom Fredrik Bergvik och tog matchen till förlängning.
Väl där var det gästerna som fick sista ordet när Daniel Andersson skickade in 3-4 efter drygt två minuter.

Hanhals – Troja-Ljungby 2-6

Troja-Ljungby begav sig till Kungsbacka för match borta mot Hanhals under söndagen och det började bra för gästerna som var det spelförande laget och gästerna tog även ledningen i slutet av den första perioden genom Lucas Venuto.
I den andra perioden punkterade gästerna tillställningen fullständigt.
På drygt nio minuter gick Troja-Ljungby från 0-1 till 0-5.
Mattias Åkesson satte 0-2 efter åtta minuter, Johan Lindholm ökade på till 0-3 efter 9.48, Alexander Edström satte 0-4 efter 14.29 och Mikael Roslund satte 0-5 efter 17.19 i powerplay.
Då valde Hanhals att byta ut Arvid Söderblom i målet och ge förtroendet till Scott Hector istället.
Det tog knappt tio minuter, sedan hade även hans nolla spräckts och Troja gått ifrån till 0-6.
Johan Andersson skickade in puck nummer sex och känslan var att det mycket väl kunnat bli större siffror om Troja fortsatt trumma på offensivt.
Men istället reducerade Adam Willig till 1-6 21 sekunder senare och Anton Sandberg fastställde slutresultatet till 2-6 med sex sekunder kvar att spela.
Då hade gästerna även hunnit med att bränna en straff dryga minuten tidigare.