Målglad söndag i den västra vårserien

Det spelades tre matcher i den västra vårserien under söndagen och totalt blev det 21 mål under eftermiddagen.

Kumla – Skövde 0-4

Det var ettan mot sexan i ICA Maxi Arena men det syntes inte att det var Skövde som låg på sjätte plats, hade man inte vetat det på förhand så hade alla trott att det var tvärtom.
Redan efter en och en halv minut dunkade Daniel Thelin in ledningsmålet för Skövde och gästerna spelade ett enkelt försvarsspel och bjöd inte på någonting.
Med två minuter kvar av perioden ökade gästerna på till 0-2 genom Oscar Back som skickade in ett höstlöv bakom Jonathan Frykholm.
I den andra perioden avgjorde gästerna matchen, Henrik Thegel skickade in 0-3 i boxplay efter 3.30 och samma Thegel ökade på till 0-4 sex minuter senare.
I den tredje perioden spelade Skövde av matchen medan Kumla försökte ta sig framåt men comebackande målvakten Viktor Andersson växte ut till en vägg och tog hand om alla puckar han fick mot sig.
Skövde fick med sig samtliga tre poäng och klev upp från sjätte plats till andra plats i den jämna tabellen.

Lindlöven – Malung 7-3<

/strong>

Lindlöven hade inga större problem att avfärda Malung under söndagen, Kevin Kallonen satte 1-0 efter sju och en halv minut och det målet satte tonen.
Att sedan Jesper Wiberg satte 2-0 med en sekund kvar att spela gjorde det inte lättare för Malung.
Patrick Eriksson reducerade i powerplay efter fem minuter av den andra perioden men Lindlöven svarade med att sätta 3-1 efter drygt sex minuter genom Linus Lundberg, även det målet i powerplay.
I början av den tredje perioden kom även 4-1 för Lindlöven när Albin Gunnarsson gjorde sitt första mål i årets vårserie.
Malung fick en gyllene chans att komma in i matchen när de fick spela fem mot tre under en dryg minut. Då kom också reduceringen till 4-2 genom Oskar Olsson och i det efterföljande fem mot fyra spelet reducerade William Halldén till 4-3 men närmare än så kom aldrig gästerna.
Istället skickade Jakob Marshall Olsson in 5-3 i powerplay efter elva minuter och när Malung plockat ut Robin Christoffersson ur målet för att spela sex mot fyra skickade Max Lalander in 6-3.
Malung plockade ut Christoffersson ytterligare en gång och då kunde Jonatan Augustsson skicka in 7-3 i tom kasse.
Lindlöven tar därmed över serieledningen med en poäng.

Surahammar – Arboga 3-4 (förlängning)

Arboga åkte till Surahammar för att ”hämta hem” tre poäng. Det gick inte riktigt.
Men det började bra, Arboga tog ledningen efter knappt åtta minuter genom Alexander Kovalonok men tio minuter senare kvitterade hemmalaget genom Oscar Sinnby.
När Arboga sedan fick ett powerplay smällde Zebastian Bodini Schmitt in ett nytt ledningsmål för Arboga.
Tolv minuter in i den andra perioden ökade Kevin Jågas-Hansson på till 1-3 och då var det nog inte många som räknade med att Surahammar skulle komma tillbaka.
Men Philip Panérus reducerade bara minuten senare och Surahammar hade fortfarande kontakt.
När de sedan fick ett powerplay passade Nicklas Larsson på att kvittera till 3-3.
Den tredje perioden var jämn och tät men målen uteblev och matchen gick till förlängning.
Där var det gästernas Pontus Edman som fick ett läge att avgöra och tog den, bonuspoängen därmed till Arboga som ligger fyra i tabellen nu.