Tyringe, Mörrum och Helsingborg plockade tre poäng i den södra vårserien

Den södra vårserien bjöd på tre matcher under söndagen.

Tyringe – Kalmar 3-2

Kalmar hade chansen att kliva upp i serieledning vid seger under söndagen och det började bra för smålänningarna.
Jesper Sellin skickade in ledningsmålet redan efter en dryg minut och då var det inte mycket som talade för att Tyringe skulle vända på matchen.
Men hemmalaget kom tillbaka och kvitterade i slutet av den första perioden genom Emil Larsson.
I den andra perioden tog Tyringe även ledningen med 2-1 efter att Albin Lindqvist överlistat Alexander Nilsson.
Men gästerna kvitterade i powerplay genom Evan Allen efter dryga tio minuter.
Det var dock Tyringe som fick sista ordet i perioden, Oliver Celec skickade in 3-2 i powerplay med knappt två minuter kvar att spela.
Med drygt två minute

r kvar att spela av matchen valde Kalmar att nyttja sin timeout och plocka ut Nilsson ur kassen men kvitteringen kom aldrig, Tyringe höll undan och plockade tre blytunga poäng och kliver upp på fjärde plats i tabellen.

Halmstad – Helsingborg 1-3

Halmstad tog emot Helsingborg under söndagen och hemmalaget tog ledningen i matchen efter drygt två minuter genom Jonas Blidby, men sedan var det slut på det roliga.
Ludvig Nilsson kvitterade efter knappt sju minuter och Helsingborg tog över matchbilden mer och mer ju längre matchen gick.
I slutet av den andra perioden tog skåningarna även ledningen i powerplay genom Freddy Roslund.
Och i den tredje perioden kom även 1-3 genom Ludvig Nilsson efter knappt fem minuters spel.
Halmstad plockade ut Jacob Crespin ur målet med knappt tre minuter kvar att spela men de kom aldrig närmre, Helsingborg slog ifrån sig och säkrade tre poäng och klev upp på ”rätt” sida av strecket.

Mörrum – Dalen 2-1

HC Dalen hade chansen att minska glappet till Nybro och Kalmar i toppen av tabellen och det började bra för laget från Norrahammar.
Victor Romfors gav Dalen ledningen i matchen efter dryga kvarten men Mörrum vände på steken i den andra perioden.
Andreas Grönqvist kvitterade redan efter 39 sekunder och Jesper Hultberg skickade in 2-1 i powerplay efter en knapp kvart av mittperioden.
Dalen valde att plocka ut Adam Ohre ur kassen under slutet av den tredje perioden men Mörrum försvarade sig väl och såg till att få med sig alla tre poängen från matchen.