Totalhaveri när allt gick snett

Efter tre tidiga baklängesmål sjönk HHC ihop som en punkterad badboll och till slut kunde Väsby vinna matchen i Glysishallen med förnedrande siffror.

0-8 (0-3, 0-3, 0-2) är förstås ett resultat som talar om ett obegripligt totalhaveri för ett lag som kom till spel med bara två fulltidsförluster på 28 matcher den här säsongen.

– Det är förstås frustrerande och svårt att förklara det här, men vi var varken etta eller tvåa pucken i dag, snarare femma, tyckte ”Lillis” Lövblom.

– Vi måste be vår publik om ursäkt för det vi presterar här i dag. Det är bara att rannsaka oss själva för det som händer. Det är naturligtvis inte acceptabelt, menade HHC-tränaren.

Att delar av publiken (650 betalande) lämnade matchen redan i mitten av andra perioden för att istället gå hem och titta på Sveriges match i handbolls-VM var kanske förståeligt, men det är något som aldrig tidigare hänt under HHC:s tid i HockeyEttan.

Det var över huvudtaget en märklig tillställning där ute på isen där Väsby gjorde mål på det mesta och där HHC istället gjorde det mesta fel – ja, nästan allt fel – och aldrig hittade tillbaka i matchen efter den märkliga öppningen med tre baklängesmål innan 14 minuter.

Att sedan HHC ändå vann skotten i varje (!) period (totalt 30-23) känns ju ändå märkligare sett mot att matchen slutade 0-8.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Vi är inte närvarande någonstans, tyckte också Johannes Westring när han mötte sponsorerna vid kaffet i den andra periodpausen.

Vid det laget var matchen redan slut när det stod 0-6 på anslagstavlan och i den tredje perioden försökte HHC mest bara spela av tiden för att spara så mycket kraft som möjligt eftersom två tuffa matcher väntar uppe i Norrbotten lördag och söndag.

Det fanns naturligtvis en liten förhoppning om att det skulle kunna komma en vändning efter den miserabla första perioden, men när Väsby gjorde 0-4 redan efter42 sekunder i andra perioden och sedan spädde på med 0-5 i power play efter 3.54 var det slut på all motståndskraft från HHC:s sida.

Det började alltså riktigt illa med 0-1 (2,19) av Fredrik Falk på skott från blå och följdes av 0-2 (4.06) ur en rörig situation framför HHC:s mål där Pontus Karlsson var först med klubban.
Periodens tredje mål fram till 0-3 (13.42) gjorde Elliot Lorraine med hjälp av ett tafatt försvarsarbete.

När sedan hemmapubliken satt och väntade på en uppryckning av HHC i andra perioden kom nästa kalldusch. Klockan hade bara tickat fram 42 sekunder innan Pontus Karlsson slog till igen med 0-4 och när sedan 0-5 kom i power play av Ludvig Wiita-Adamsson efter 3.54 lämnade Magnus Åkerlund över målvaktsjobbet till Andreas Bosson.

Ett nytt power play-mål av Johannes Nilsson gav sedan 0-6 (14.34) och då var naturligtvis matchen för länge sedan körd för ett HHC som agerade utan pondus och där spelarna mest såg vilsna och besvärade ut och helt saknade allt det som låg bakom den långa segerraden i grundserien.

Tredje perioden blev mest en ointressant resa mot ett oundvikligt – men knappast acceptabelt – totalhaveri. Att det hettade till lite på isen kunde ju inte ändra på någonting och Elliot Lorraine gjorde istället ytterligare två mål fram till förnedrande 0-8.

Då hade ridån för länge sedan gått ner för HHC…