Tyringe tog bonuspoängen efter vändning

Helsingborg begav sig till Tyringe under fredagskvällen för att spela den enda matchen i Hockeyettan under fredagen.

Tyringe, på tredje plats i den södra vårserien hade stora bekymmer med sina motståndare under den första perioden och bland annat vann Helsingborg skotten med hela 17-4.

När de fick chansen att spela med en man mer kom dessutom utdelningen.
Mattias Tellström spräckte dödläget när han satte 0-1 bakom Joakim Strandberg och målet gav Helsingborg energi.

Energi som de sedan fortsatte att nyttja på bästa sätt under de avslutande minuterna av den första akten, Ludvig Nilsson skickade nämligen in sitt tredje mål i vårserien efter 13 minuter och dubblade på Helsingborgs ledning.

Tyringe inledde betydligt bättre i den andra och tryckte tillbaka Helsingborg i försvarszon, de skapade chanser men pucken ville inte in bakom Daniel Wahlberg.

Knappt fem minuter in fick hemmalaget även ett friläge och tilldömdes ett straffs

lag. Straffen togs om hand av Andreas Anarp men inte heller han lyckades överlista Wahlberg.

Tyringe fortsatte trycka tillbaka sina gäster under resten av perioden och fortsatte skapa chanser men Wahlberg var tät och tog hand om samtliga 16 skott han fick mot sig i perioden.

Reduceringen kom istället i inledningen av den tredje perioden, redan efter en minuts spel dunkade Tyler Coulter in sitt femte mål i vårserien och Tyringe var på väg att vända på matchen kändes det som.

Men Helsingborg vaknade till och slet hårt för att Tyringe inte skulle få till någon kvittering.

Så pass väl att Tyringe drog på sig en utvisning på Andreas Anarp och då såg Helsingborg till att gå ifrån målmässigt på nytt.

Mattias Tellström fick öppet mål efter ett fint powerplay-spel och behövde bara skicka in pucken i målet bakom en överspelad Joakim Strandberg.

Men gästernas tredje mål var inte den spiken i kistan som de flesta började misstänka, för exakt tre minuter senare reducerade Oliver Celec till 2-3 med ett rappt handledsskott i första krysset och med knappt nio minuter kvar att spela skiljde det bara ett mål mellan lagen

Det tog en dryg minut, sedan var det kvitterat i Tyrshov. Belmin Mesanovic fick en fin passning från Sebastian Freed Karlsson, han tog ett skär inåt i banan och skickade in pucken bakom Wahlberg.

Men fler mål blev det inte under ordinarie matchtid, istället gick matchen till förlängning.

Där behövde hemmalaget 59 sekunder för att avgöra, Oliver Celec fick ett friläge, gjorde en dragning och lirkade in pucken under Wahlbergs benskydd. Bonuspoängen därmed till Tyringe som ligger kvar på tredje plat i tabellen, nu med 16 poäng och sju upp till Nybro i toppen.

Helsingborg ligger efter fredagens omgång på femte plats, en poäng före Mörrum som har en match mindre spelad.