Nybro utökade serieledningen

En match spelades i den södra vårserien under lördagen.

Nybro – Mörrum 6-5

Serieledande Nybro tog sig an Mörrum hemma i Liljas Arena och det blev en målrik historia.

Hemmalaget tog ledningen efter drygt sju minuter genom Patrik Fransson och tre minuter senare kom även 2-0 för Nybro genom Johan Järlefelt.

Mörrum såg dock till att reducera i samband med att en hemmautvisning tog slut, Joakim Sydegård hittade nätmaskorna bakom Pavel Krajcovic.

I den andra perioden ökade Nybro på sin ledning till 3-1 efter drygt åtta minuter genom Dennis Santesson men Mörrum vägrade ge upp och såg till att vända på underläget.

Gabriel Altberg reducerade till 3-2 efter knappt tolv minuter och Brennan Saulnier kvitterade efter 18 minuter.

Men Mörrum var inte nöjda där, för bara 15 sekunder senare satte Khalid Ibrahim 3-4 och Mörrum var i ledning inför den tredje perioden.

Där fick gästerna börja i fem mot tre efter att Erik Lindström fått en tvåa för boarding med en knapp minut kvar av den andra perioden och William Wennström tilldelats en femma för checking to the head.

Och 44 sekunder in i tredje kom även 3-5 genom Andreas Grönqvist.

Men sedan var det Mörrums tur att dra på sig utvisningar och till slut blev det för mycket. För när Nybro fick spela fem mot tre kom reduceringen till 4-5 genom Patrick Nilsson och fyra minuter senare kvitterade Robin Kokkonen till 5-5.

Nybro pressade efter kvitteringen för ett segermål och med 42 sekunder kvar att spela skickade Rasmus Johansson iväg en puck mot mål, där stod Johan Järlefelt och styrde pucken vidare in i målet bakom en chanslös Sebastian Ericsson och Nybro fick med sig samtliga tre poängen från matchen.

Nybro toppar därmed den södra vårserien med fem poäng före Kalmar som har en match mindre spelad.