Skövde nollade Surahammar i den västra vårserien

En enda match spelades i den västra vårserien under lördagen.

Skövde – Surahammar 3-0

En match där hemmalaget dominerade stora delar av den första perioden, där Surahammar var betydligt bättre än sina motståndare i den andra och där två mål i sista fällde avgörandet.

Skövde började bra, satte hög fart och checkade högt, det gav effekt för efter tre minuters spel kunde lagets skyttekung, Henrik Thegel spräcka nollan hos Rasmus Fahlander.

Skövde skapade mycket oreda i Surahammars f�

�rsvar under den första perioden men målen lös med sin frånvaro.

I den andra perioden var det Surahammar som tog över spelmässigt och de hade en hel del chanser mot Skövdes Hugo Fagerblom men burväktaren stod pall och höll tätt.

Perioden blev mållös trots att gästerna hade en mängd kvalitativa chanser.

I den tredje perioden såg Skövde till att punktera tillställningen tämligen omgående.

Rasmus Gustafsson utnyttjade slarv av Surahammar på blålinjen, stal åt sig pucken, fick ett friläge och placerade fint in pucken mellan Fahlanders benskydd.

Knappt tre minuter senare fick Skövde ett nytt friläge, den här gången Alexander Henriksson, resultatet blev detsamma som på Gustafssons friläge, mål och 3-0 till hemmalaget.

Skövde såg sedan till att spela av matchen och Surahammar försökte komma in i matchen men Fagerblom stod för några bra räddningar och Skövde klev därmed upp på andra plats i den jämna tabellen på nytt, en poäng bakom Lindlöven som har en match mindre spelad.