Dalen besegrade Halmstad med speedwaysiffror

Det spelades en match i den södra vårserien under söndagen när HC Dalen tog emot Halmstad hemma i Skandia Mäklarna Center.

Dalen hade inga större bekymmer att avfärda bottenlaget i tabellen under söndagen.

Erik Glimberg satte 1-0 efter en dryg kvart av den första perioden och i mittperioden såg hemmalaget till att punktera tillställningen.

Victor Romfors gjorde 2-0 efter knappt fem minuter innan Halmstad stack emellan och reducerade till 2-1 genom Hampus Johansson efter knappa nio minuter.

Men efter det tog Dalen tag i spelet på nytt och gjorde två mål innan periodsignalen ljöd i hallen.

Oscar Josefsson satte 3-1 i powerplay efter drygt 15 minuter och Jonathan Tholander ökade på till 4-1 på straffslag efter 17 minuter.

Matchen var i praktiken avgjord inför den tredje perioden och Dalen spelade av den på ett bra sätt, de såg till att Halmstad inte kom närmre i målprotokollet och Julius Selle Larsson fastställde slutresultatet till 5-1 efter dryga åtta minuter.