Fem matcher i Allettan Södra

Vimmerby – Hanhals
Tabelltrean Vimmerby tar emot tabellnian Hanhals i Vimmerby ishall. Vimmerby har samlat ihop 15 poäng på de 8 inledande matcherna. Gästande Hanhals har samlat ihop sju poäng på lika många matcher. Vimmerby kommer till spel med tre raka segrar i bagaget medan gästande Hanhals har vunnit en av de senaste tre matcherna. I grundserien vann Hanhals sin hemmamatch och Vimmerby vann sin. När det gäller specialteams så är Hanhals seriens vassaste lag i powerplay och Vimmerby är rankade tvåa.

Grums – Kristianstad
Tabelljumbon Grums tar emot tabelltvåan Kristianstad. Grums har på de åtta inledande matcherna skrapat ihop fyra poäng. Kristianstad har fått ihop 18 poäng. När det gäller specialteams så är inget av lagen högt rankade i varken powerplayligan eller boxplayligan.

Mariestad – Kallinge/Ronneby
Sjundeplacerade Mariestad tar emot serieledande KRIF Mariehus Arena. Mariestad har efter tränarbytet vunnit en match och förlorat en. Gästande KRIF kommer med ett gott självförtroende och tre raka segrar i bagaget. Lagen möttes i Allettan södra förra säsongen då vann man varsin match.

Tranås – Huddinge
En mycket intressant streckmatch kommer ikväll spelas mellan Tranås och Huddinge. Vinner Tranås så hakar man kan man gå upp över playoff-2-strecket och vinner Huddinge så finns det risk att topptrion drar ifrån. När det gäller specialteam så sticker Huddinges boxplay ut, man är högst rankat av alla lag i Allettan södra i den spelformen.

Troja/Ljungby – Visby Roma
Boxplayspecialisterna Troja tar emot Visby som är högt rankade i powerplayligan. Båda lagen kommer till spel med två raka förluster i bagaget. Troja som många tippade som favoriter i Allettan södra ligger just nu sju poäng efter serieledande KRIF. Visby återfinns på en åttondeplats med åtta inspelade poäng. I Mike Beharrels laguppställning finns Leksandslånet David Lundmark med för första gången. 19-årige Lundmark har noterats för fyra matcher i Hockeyallsvenskan denna säsong.

/Mats Tjernström