Inför onsdagskvällen i Allettan norra

Hudiksvall-Vännäs (1:1,20  X:6,55  2:7,80)*

Hudiksvall är tillbaka på hemmais efter en bortaturné i helgen som gav tre av sex poäng mot Kalix och Boden. Dessförinnan åkte man på en riktig smäll med 0-8 hemma mot Väsby men tränaren ”Lillis” Lövblom menar att laget studsade tillbaka bra under helgens matcher.

– Matcherna mot Kalix och Boden har nu blivit lite av moralhöjare. Det kändes riktigt bra att vi kunde komma tillbaka så starkt  och nu vill vi gärna få upp trycket på hemmaplan också. Då kommer också det andra. Men nu känns det som om vi är på banan igen, säger Lövblom på klubbens hemsida.

Vännäs jagar vidare efter första Allettansegern och tränaren Mattias Lund har planen klar för kvällens match.

– Det ska bli kul att möta ett nytt lag och vi andas optimisms inför matchen efter helgens två förluster. Vi vet att vi kommer möta ett spelskickligt lag och det gäller att vi gör rätt saker ute på isen, som jag inte tycker vi har lyckats med i början av serien. Vi måste hitta tillbaka till våra grunder som gjorde oss framgångsrika under hösten, säger Lund på klubbens hemsida.

 

Östersund-Piteå (1:2,20  X:4,25  2:2,37)*

Östersund tar emot Piteå i en match mellan två formstarka lag. Piteå kommer från tre raka segrar mot Köping, Borlänge och Kalix och Östersund har bara förlorat en av åtta matcher i Allettan.

– Piteå slog oss bägge gångerna i grundserien men det var jämna matcher och med en bra prestation ikväll har vi bra möjligheter till nya poäng, menar Östersundtränaren Kjell-Åke Andersson i en intervju på klubbens hemsida.

 

Borlänge-Enköping (1:1,45  X:5,00  2:4,55)*

Efter fyra bortamatcher på rad är Borlänge tillbaka på hemmais och tar ikväll emot Enköping. Femteplacerade Borlänge har nio poäng upp till serieledarna Boden och tränaren Dennis Hall har planen klar inför kvällens drabbning.

– Vi vill byggare vidare på spelet i anfallszonen som vi haft i de senaste två matcherna men bli lite noggrannare i bedömningarna med pucken för att undvika bjudningar, kommenterar Hall på klubbens hemsida.

I Enköpingslägret tror tränaren Robert Kimby på en tuff bortamatch.

– Borlänge kommer bli en svår uppgift. Dem har en del riktigt skickliga spelare och spelar i hög fart. Vi måste kontrollera deras spelvändningar och vara extra noggranna i våra värderingar, framför allt eftersom det är ett tag sen vi spelade match, säger Kimby på klubbens hemsida.

 

Köping-Väsby (1:2,65  X:4,30  2:2,00)*

Tabelltrean och Allettans stora utropstecken så här långt Väsby reser till Köping för match mot sjundeplacerade hemmalaget. Lagen möttes i en träningsmatch i höstas och Väsbymålvakten Linus Ryttar minns den matchen väl.

– De var snabba på rören och gillade att lägga in puckar på mål från alla möjliga håll, säger Ryttar till klubbens hemsida och menar vidare att ”special teams” blir en viktig del i kvällens match.

– Vi behöver vara redo från start och spelar vårt spel och inte påverkas av andra omständigheter. Självklart är PP/BP ett viktigt moment som vi vill vinna.

 

 

*Odds från Svenska Spel

//Marcus Malmsten