Intressanta streckmatcher i den södra vårettan

Halmstad – Kalmar
I grundserien var matcherna mellan Halmstad och Kalmar oerhört jämna. Halmstad vann de första mötet hemma i Halmstad Arena med 5-4 och returmötet i Kalmar vann KHC med 4-3, båda matcherna avgjordes under sudden death. I vårserien har Halmstad likt grundserien haft det jobbigt, man återfinns på jumboplatsen och har fem poäng upp till kvalstrecket. Kalmar återfinns på en andraplats i tabellen, fem poäng efter serieledande Nybro.

Helsingborg – Dalen
Tim Brithéns Helsingborg tar emot Dalen i en mycket viktig match för båda lagen. För Helsingborg handlar det om att öka luckan till Mörrum och Halmstad som ligger under kvalstrecket och för Pelle Gustafssons HC Dalen handlar det om att ta så många poäng som möjligt i kampen om den åtråvärda playoffplatsen.  I grundserien vann Dalen båda matcherna mot Helsingborg med 6-5 respektive 5-2.

Nybro Vikings – Tyringe
Serieledande Nybro Vikings tar emot tabelltrean Tyringe. Nybro har gått som tåget i vårserien, man leder serien med sina 26 poäng och har en lucka ner till tvåan Kalmar som har 21 poäng. I grundserien vann Nybro stort i båda matcherna mot Tyringe, 7-3 respektive 7-1.

/Mats Tjernström