Länsderby i Lindesberg

Surahammar – Forshaga
I en rekordjämn tabell så är varje match viktig, matchen mellan Surahammar och Forshaga kan faktiskt vara en av seriens viktigaste. Inför matchen ligger Forshaga på femte plats i serien, en poäng före Arboga som ligger under kvalstrecket. Surahammar är tabelljumbo och har åtta inspelade poäng. Vinner Surahammar är man plötsligt med i

kampen kring kvalstrecket, vinner Forshaga så ökar i stället gapet mellan de två lagen under strecket och fast mark. I grundserien vann man Forshaga borta mot Surahammar med 2-0 och i returen vann Surahammar med 2-1 i Forshaga.

Lindlöven – Kumla
Matcherna mellan Lindlöven och Kumla brukar bli täta och jämna historier. Lagen har mötts tre gånger denna säsong och Lindlöven har vunnit två av dessa medan Kumla gått segrande ur en av matcherna. I tabellen återfinns Lindlöven på första plats med 17 poäng, Kumla ligger på tredje plats med 16 poäng. När det gäller specialteams så är Lindlöven rankat etta i såväl boxplay som powerplayligan. Kumla är rankade tvåa i boxplayligan och fyra i powerplayligan.

/Mats Tjernström