”Kanske räcker med minibuss”

Tidigt lördag sätter sig Örnsköldsvik HF i bussen med destination Kiruna. Lördag kväll – nedsläpp 18:00 – väntar match mot Kiruna AIF. Ett dygn senare är det Kiruna IF som står för motståndet.

ÖHF fortsätter dock att ha en lång frånvarolista. I onsdags lyckades man precis få ihop tre femmor. Inför trippen till Kiruna har inte läget förbättrats – tvärtom.

– Nästan så det räcker med en minibuss för oss, säger Lennart Hermansson halvt på skämt och fortsätter mer allvarligt:

– Det är inte något optimalt läge. Vi ställde in träningen i torsdags och kör ett kortare pass ikväl

l fredag. Vi får se hur det ser ut.

 

ÖHF åker till Kiruna som tabelletta efter att ha tagit tre raka segrar. I den segersviten finns matcher mot både Kiruna AIF och Kiruna IF.

– Tycker att vi presterat klart godkända matcher den senaste tiden och ser man till segern i onsdags borta mot Lejon så tycker jag vi gör det riktigt bra. Vi spelar stabilt, har bra kontroll, och trots att vi var kort om folk så orkade vi bra i 60 minuter, säger Hermansson.

 

Totalt återstår det fyra matcher i Hockeyettan Norra vår. Efter trippen till Kiruna så har ÖHF två hemmamatcher i avslutningen – 6 februari mot Teg och 20 februari mot SK Lejon.

– Det finns bara en sak att tävla om i den här serien och det är förstaplatsen som innebär Play Off mot HockeyAllsvenskan. Självklart har vi siktet inställt på att vinna serien, avslutar Hermansson.

 

Här kan du se Kiruna AIF-ÖHF

Här kan du se Kiruna IF-ÖHF

Allt om Hockeyettan Norra vårserie