Kalix och Hudiksvall nollade sina motståndare!

Vännäs – Kalix 0-4
Kalix stod för en mycket solid insats i bortamatchen mot Vännäs. Trots att hemmamålvakten Marcus Evertsson storspelade så vinner Kalix med klara 4-0. De två första målen kom till i mitten av den andra perioden med bara drygt tre minuters mellanrum. Mål tre och fyra kom i slutet av den tredje perioden med bara elva sekunders mellanrum. Kalixmålvakten Jacob Carlsson håller nollan och räddar 31 skott, hemmamålvakten Marcus Evertsson räddar 40 av 43 skott. Returen i det så kallade back-to-back mötet spelas imorgon söndag i Part Arena i Kalix.

Enköping – Hudiksvall 0-3
Enköping fick en mardrömsstart i hemmamötet mot Hudiksvall. Efter drygt fem minuters spel utvisas Ludwig Ahlin två minuter för holding, bara minuten senare utvisas nyckelspelaren Robin Nilsson 2+10 för abuse. I spel fem mot tre kan Hudiksvall enkelt göra 1-0 genom Markus Kinisjärvi. Drygt två minuter senare så utökar Sebastian Manberg Hudiks ledning till 2-0. I den andra perioden är Enköping det klart bättre laget men lyckas inte få hål på Hudikmålvakten Magnus Åkerlund. I mitten av den tredje perioden avgör sedan Hudik matchen i spel fem mot fyra sätter backen Erik Flood 3-0 bakom Simon St:Cyr i ESK-kassen. ESK krigar sedan ända in i slutet för att få fram en reducering men Magnus Åkerlund håller nollan och Hudiksvall tar tre viktiga poäng. Imorgon spelas returen i Glysishallen.