Dags för den elfte omgången av Allettan Södra

Mer än hälften av matcherna i den södra Allettan har redan avverkats och det är bara åtta omgångar kvar innan det är dags för Playoff-spel för de nio bästa lagen i Allettan.

Grums – Mariestad

Båda lagen plockade poäng i den tionde omgången, Grums tog en hemma mot Hanhals och Mariestad plockade två poäng nere i Ljungby.
Lagen, som möttes i grundserien känner till varandra och vet vad som krävs för att få med sig samtliga poäng. Grums ligger inför omgången på den tionde och sista platsen i tabellen men har bara tre poäng upp till Hanhals som innehar den åtråvärda niondeplatsen.
Mariestad å sin sida ligger på sjunde plats i tabellen med elva inspelade poäng.
Länk till webbsändningen hittar du HÄR
Odds från Svenska Spel: 1 = 3.55, X = 4.65, 2 = 1.64

Visby/Roma – Tranås

Två lag som båda vände en negativ trend under fredagen genom att plocka tre poäng. Visby bortaslog Huddinge med 3-2 och Tranås besegrade Vimmerby med 4-2.
Tranås placerar sig på femte plats i Allettan med 17 inspelade poäng och är bara en poäng efter Vimmerby som ligger på tredje plats.
Visby har på de tio första omgångarna plockat elva poäng och ligger inför dagens omgång på åttonde plats i Allettan.
När lagen möttes i Tranås var det hemmalaget som vann med 3-1 och nu är det alltså dags för returmötet.
Länk till webbsändningen hittar du HÄR
Odds från Svenska Spel: 1 = 2.42, X = 4.10, 2 = 2.21

Vimmerby – Huddinge

När lagen möttes i den andra omgången av Allettan var det Vimmerby som avgick med segern efter att Tomas Rydén hållit nollan för Vimmerby och segersiffrorna den matchen skrevs till 3-0 för Vimmerby.
Huddinge ligger inför dagens match på sjätte plats i tabellen på 15 poäng men fick lämna Björkängshallen utan några poäng i fredags när laget föll hemma mot Visby.
Hemmalaget Vimmerby ligger i skrivande stund på tredje plats i tabellen med 18 pinnar på kontot och det kommer garanterat bjudas på en fartfylld match i Vimmerby ishall under söndagen.
Länk till webbsändningen hittar du HÄR
Odds från Svenska Spel: 1 = 1.68, X = 4.40, 2 = 3.47

Kristianstad – Troja-Ljungby

I Kristianstad ishall spelas det toppmöte under söndagen, tvåan Kristianstad tar emot fyran Troja-Ljungby och det är två lag som känner varandra väl som gör upp om poängen i Kristianstad ishall.
Senast lagen möttes krävdes det straffar för att avgöra vart poängen skulle hamna och då var det gästerna som avgick med segern.
Kristianstad som har det tufft vid sidan av isen har stundtals imponerat under Allettan och det förväntas mycket publik till ishallen under söndagen.
Båda lagen tog en poäng i fredagens omgång, Kristianstad förlorade efter förlängning borta mot Kallinge/Ronneby och Troja-Ljungby förlorade efter straffar hemma mot Mariestad.
Länk till webbsändningen hittar du HÄR
Odds från Svenska Spel: 1 = 1.92, X = 4.15, 2 = 2.87

Hanhals – Kallinge/Ronneby

Toppen mot botten skulle man kunna säga om den avslutande matchen i den södra Allettans elfte omgång.
Hanhals ligger på nionde plats, den sista som ger playoff efter Allettan på nio poäng medan Kallinge/Ronneby toppar Allettan på 25 pinnar.
Båda lagen fick med sig två poäng från fredagens omgång när KRIF besegrade Kristianstad med 4-3 efter förlängning och Hanhals besegrade Grums med 3-2 efter förlängning.
Senast lagen möttes var det en skottkanonad från KRIF:s sida men slutresultatet skrevs bara till 4-3 den gången efter att Hanhals reducerat i den tredje perioden.
Länk till webbsändningen hittar du HÄR
Odds från Svenska Spel: 1 = 3.80, X = 4.85, 2 = 1.56

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath