Effektivt Bajen vann toppmötet i Vallentuna

Hammarby tog sin nionde raka seger mot Vallentuna i söndagens bortamatch!

Inledningen blev minst sagt händelserik, efter bara 16 sekunders spel tog hemmalaget ledningen efter att Bajen slarvat. Kort därefter fick Hammarby power play och spelade riktigt bra, men hemmalaget klarade av den tvåminutaren – kort därefter kom dock kvitteringen genom Eric Winbergh.

Vallentuna var det bättre laget i första perioden, och återtog rättvist ledningen ett par minuter senare i numerärt överläge. Tempot lugnade ner sig lite efter den intensiva starten, och 2-1 stod sig perioden ut.

Den andra perioden följde samma mönster till en början, hemmalaget var bättre och fick ett gyllene läge att dra ifrån ytter

ligare när Bajen fick en utvisning sju minuter in i perioden. Då vände det, och det rejält. Hammarby ställde om med en man mindre på isen, och Axel Åström lurade bort målvakten när han satte kvitteringen. Bajen var inte färdiga där – när Nestor Plarsmo lämnade utvisningsbåset fick han direkt pucken och gav Hammarby ledningen.

Efter den snabba vändningen tog Hammarby över taktpinnen och spelade riktigt bra hockey en längre stund, men några fler mål blev det inte i den andra perioden.

Den tredje perioden inleddes lite avvaktande från bägge lagen, fram tills dess att Marcus Carlsson fick pucken, snurrade bort ett par motståndare och prickade in ytterligare ett mål för Bajen. När David Ljusbol sedan ökade på ledningen med nio minuter kvar kändes det avgjort. Vallentuna spelade visserligen bra på slutet och reducerade till 3-5, men närmare än så kom man inte och Hammarby höll undan till seger!

Fram till Hammarbys mål i numerärt underläge var det hemmalaget som kändes vassast, men under den andra halvan av matchen kom Bajen upp i en högre nivå och var återigen effektiva i anfallszon, vilket räckte till seger i detta viktiga toppmöte. Bajen är nu tvåa i tabellen, en poäng bakom Segeltorp som har spelat en match mer. Näst på tur för Hammarbys del är nästjumbon Hanviken nu på onsdag, när det blivit dags för hemmamatch igen efter fyra raka bortafighter.