Förlängningsseger mot Enköping

Hudik Hockey följde upp lördagssegern på bortaplan mot Enköping med en ny seger mot samma motstånd på hemmais på söndagen. Men nu krävdes det förlängning för att säkra segern.

Fotograf: Fly Wood Studio.

2–1 (0–1, 1–0, 0–0, 1–0) blev det sedan #40 Markus Kinisjärvi blivit matchvinnare 2.16 in på förlängningen.

Ser man på att HHC vann skotten med 33–9 under ordinarie tid kan man kanske tycka att det var ett onödigt poängtapp.

– Klart att man alltid vill vinna under ordinarie tid, men Enköping kom hit för att ta en poäng och det lyckades man med. De spelade väldigt disciplinerat och hade ett kompakt försvarsspel och trots att vi har många avslut har vi inte så många heta chanser, sa hemmatränaren Lars ”Lillis” Lövblom.

– Det här var en typisk söndagsmatch där vi inte kommer upp i samma nivå som i lördags, och när Enköping fick ledningen fick de ju också matchen dit de ville.

Det var HHC som tog kommandot, men det enda målet i första perioden gjorde gästernas Oscar Skiöld, detta sedan #18 Erik Flood missat lite på offensiva blå och Skiöld sk

rinnade i från hemmaförsvaret och satte pucken mellan benen på 1# Magnus Åkerlund.

HHC vann skotten med 9–3, och bästa chansen till kvittering hade #21 Patrik Elfsberg som dock sköt mitt på Simon S:t Cyr i Enköpings mål, detta i numerärt överläge.

HHC fortsatte att jaga kvittering i andra perioden. #61 Alexander Pettersson träffade stolpen och nyförvärvet #49 Nicholas Nuuttila sköt utanför i fritt läge innan Erik Flood revanscherade sig för missen vid Enköpings ledningsmål. Nu tog Flood fart från blålinjen, åkte genom gästernas försvarslinje och avslutade med en backhand i mål.

– Jag tycker att vi får bättre fart och tryck på dem under andra delen av andra perioden, men forwards skapar för lite, sa Lövblom.

Hemmalaget fortsatte att dominera under den tredje perioden, men man hade förtvivlat svårt att skapa chanser. I power play låg pucken och dansade framför mållinjen, men ingen hemmaspelare lyckades få dit klubban, och precis som i mötet lagen emellan i grundserien gick det hela till förlängningsspel.

Där kunde till slut Kinisjärvi säkra extrapoängen, sedan 11# Sebastian Manberg snurrat friskt med motståndarförsvaret och serverat en öppnande passning till Erik Flood som slog till direkt och hemmapubliken fick jubla. Floods skott gick dock in via Kinisjärvi och det var han som skrev in sig i protokollet som matchvinnare.

– Tyvärr lyckades vi inte låsa upp deras defensiv under ordinarie tid. Vi orkar inte riktigt hålla samma tempo nu när det var söndagsmatch, men attityden fanns där liksom viljan och det blev avgörande till slut, sa Lövblom.

Efter ett intensivt matchande med nio matcher på 19 dagar har HHC matchledigt under veckan innan det är dags för en ny bortatripp nästa helg. Då står Borlänge på programmet på lördag och Köping på söndag.

– Vi vilar måndag och sedan får vi hoppas på att vi kan ha en bra träningsvecka. Vi har en bra defensiv, den sätter vi i stort sett i varje match och nu är förhoppningen att vi också ska få till det i offensiven, sa Lövblom.

Helgens fem poäng har i alla fall fört upp HHC till tredje plats i den väldigt haltande tabellen.

Övriga matcher på söndagen:
Kalix–Vännäs 5–2
Östersund–Väsby 3–2 (efter straffar)

Skribent: Christer Stridh